Frezarka Viking
3-ma - 1ma
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
Frezarka Viking
Pomocy - jest do kupienia frezarka Viking . Nie ma informacji o stanie maszyny typie , wyposażeniu . Proszę o jakiekolwiek informacje odnośnie tej maszyny .
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Frezarka Viking
To prawdopodobnie frezarka norweska. Mam nadzieję, że pomogłem.
q
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
Generalnie ponoć belgijska . Wszystko co znalazłem w necie już przejrzałem . Wiem , że są dwa modele 1-MA i 3 MA . Frezarka narzędziowa , poziomo , pionowa z możliwością skrętu głowicy o 45 st. w obie strony . Wymiary stołu 950 x 230 . Posuwy - 600x210x425 - dwie prędkości . . Waga - 880 lub 1100 kg . Stożek SK 40 . Obroty od 31,5 - 1000 w poziomie i 40 - 1250 w pionie . Zapotrzebowanie mocy 2,1 - 2,8 kW . Pompa chłodzenia i oświetlenie . Wymiary 1,45 x 1,8 x 1,6 m .
To suche fakty z ogłoszeń . Nie ma nic innego na jej temat . Jak myślicie warta grzechu ?
To suche fakty z ogłoszeń . Nie ma nic innego na jej temat . Jak myślicie warta grzechu ?
-
u mnie od jakiś 4 lat stoi i czeka, właśnie nie wiem na co
3-MA, czego oczekujesz od tej maszyny? Produkcyjnym bawołem to to nie jest, ale w porównaniu z wszędobylskim chińskim góownem to jest bardzo dobrze, tylko pytanie co chcesz robić na tej maszynie?
A czy warto? zależy za ile i w jakim stanie.

A czy warto? zależy za ile i w jakim stanie.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
Odlewam aluminium ze złomu . Odlewy dla znajomych warsztatów . Generalnie wałki , kostki , profile grubościenne . Te detale trzeba jakoś obrobić . Do wałków mam tokarkę tytan 500 a do reszty wiertarko - frezarkę . Na zosi mam głowiczkę z płytkami fi 32 i to już nie wystarcza .
Dodane 4 minuty 27 sekundy:
Gość pisze w ogłoszeniu , że stan nieznany . Jest ogłoszenie na alledrogo jako ,, Frezarka Katowice ,, . Za 5500 zł wystawił . Jutro ma zrobić fotki tabliczek i ogólnie całej maszyny .
Dodane 4 minuty 27 sekundy:
Gość pisze w ogłoszeniu , że stan nieznany . Jest ogłoszenie na alledrogo jako ,, Frezarka Katowice ,, . Za 5500 zł wystawił . Jutro ma zrobić fotki tabliczek i ogólnie całej maszyny .
-
czyli że to:
alledrogro.pl/oferta/katowice-frezarka-7801371172
już na tym zdjęciu na aukcji widać, że stół nieźle poryty. Jak się nie boisz stanu reszty, to faktycznie cena atrakcyjna.
alledrogro.pl/oferta/katowice-frezarka-7801371172
już na tym zdjęciu na aukcji widać, że stół nieźle poryty. Jak się nie boisz stanu reszty, to faktycznie cena atrakcyjna.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Już wiem więcej . Rozmawiałem z technologiem z firmy . Maszyna sprawna . Ma okular , podtrzymkę , wałek do frezowania poziomego . Jest tylko jeden posuw stołu po długości . Stół zryty bo operator wjechał w Niemczech w podzielnicę i wyłamało boczne prowadnice . Jutro jadę na oględziny . Dzięki za zainteresowanie . Pozdro.
PS . A może kolega zechce swoją 3 MA sprzedać ? Jak stoi to nie zarabia i blokuje kasę .
PS . A może kolega zechce swoją 3 MA sprzedać ? Jak stoi to nie zarabia i blokuje kasę .
-