jak dobra pompe hydrauliczną do silnika
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
jak dobra pompe hydrauliczną do silnika
witam mam taki problem buduję łuparkę do drzewa i zamontowałem silnik 3kw 1400o/nm i pompe pz3-6,3/20-2-122,ale chyba pompa jest zawielka bo silnik staje ,ale nie wiem jak pompa powinna byc do takiego silnika, najlkepiej coś z allegro ,jak by mógł ktoś da odpowiedniego linka ,albo napisał jak to sie dobiera
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Raczej nie jest za wielka- 6,3l/min wydajności przy 1500 nominalnych obrotach obsłuży bez problemów silnik nieco ponad 2 kW - a tutaj spory nadmiar. Sprawdż raczej prawidłowość przepływów - przypuszczam że masz jakiś rozdzielacz a w nim wbudowany zawór upustowy - może dokręcony jest na full i nie odpuszcza przy nominalnym ciśnieniu? Zamknietym przepływem zatrzymasz każdy naped - nawet 10kW. Albo banał w postaci silnika 360/480 V połaczonego w gwiazdę a zasilanego z normalnej sieci - na podobnej dupereli sam się naciąłem.
[ Dodano: 2007-05-29, 17:16 ]
zobacz tutaj
http://www.hydral.com.pl/prod/pz.htm
[ Dodano: 2007-05-29, 17:16 ]
zobacz tutaj
http://www.hydral.com.pl/prod/pz.htm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Skłaniam się podejrzewać poprawność prowadzenia przepływu. Może jest tak że z pompy olej kierowany jest na zawór upustowy którego przelew zasila dopiero siłownik. Wtedy ciśnienia się sumują - to ustawione na zaworze i w chwili dojścia siłownika do poczatku pracy podnosi się dodatkowo o ciśnienie na siłowniku. Od strony silnika widoczne jest wtedy znacznie wiecej i stop. Tylko takie rozwiazanie by widział. Zakładam że rozdzielacz jest sprawny. Natomiast to że ciągnik łupał może być spowodowane tym że 6x większa moc mogła pogonić pompę mimo wadliwie połączonego rozdzielacza.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1