Problem z plikiem sterującym do wykrawarki.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Problem z plikiem sterującym do wykrawarki.
Witam, mam problem z pewnym plikiem który ma sterować dość starą wykrawarką (coś takiego abc ), chodzi o to że domyślnie nie ma on żadnego rozszerzenia a przy edytowaniu w np notatniku trzeba dodać do niego te rozszerzenie bo inaczej nie zapisze. Jak ściągałem go z poczty również nie chciał się zapisać nazwa pliku wyglądała mniej więcej tak "P0005.*" i trzeba było coś dodać by zapisało. W pliku znajduje się kod, który odpowiada za sterowanie. Wiecie jak można by to edytować, albo jakiego programu do tego użyć??
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Czy plik żeby był widoczny na maszynie musi mieć kropkę w nazwie pliku?
Notatnik bez problemu zapisuje pliki bez rozszerzenia. To windows potrzebuje rozszerzenia żeby domyślnie otwierać plik np. notatnikiem.
Edytuj plik totalcomanderem, przez F4 jest chyba edycja pliku, nie musi być rozszerzenia pliku.
Notatnik bez problemu zapisuje pliki bez rozszerzenia. To windows potrzebuje rozszerzenia żeby domyślnie otwierać plik np. notatnikiem.
Edytuj plik totalcomanderem, przez F4 jest chyba edycja pliku, nie musi być rozszerzenia pliku.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Nie mam pojęcia, ale tak było domyślnie zapisane.Czy plik żeby był widoczny na maszynie musi mieć kropkę w nazwie pliku?
Udało mi się w notatniku zrobić by plik nie miał rozszerzenia i maszyna działa

Mam jeszcze jedno pytanko, czy jest jakiś program, którym można by edytować taki plik, by nie trzeba było wpisywać komend po kolei w notatniku?? Jest to trochę kłopotliwe. Może ktoś na forum posiada podobną maszynę i ma do tego odpowiednie oprogramowanie?