Użytkowanie szlifierki tarczowej (stołowej)
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Użytkowanie szlifierki tarczowej (stołowej)
Witam, jestem studentem IV roku Zarządzania i Inżynierii Produkcji. Mam zadanie na projekt inżynierski zastosowanie metody FMEA w doskonaleniu jakości procesu szlifowania szlifierką tarczową.
. Metoda FMEA polega na doskonaleniu jakości wyrobu albo procesu poprzez analizę wad wyrobu/procesu. Stąd moja prośba byście wskazali jakie wady występują podczas użytkowania takiej szlifierki, nie chodzi o sam wyrób tylko o proces użytkowania tej szlifierki. Co wam najbardziej przeszkadza podczas użytkowania, mogą byc to wady dotyczące bezpieczenstwa, dokładności (precyzji), wygody użytkowania, bądz jej uniwersalnosci jak wiadomo szlifierka ta może służyc także do ostrzenia narzędzi.

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Jak pęknie.....co pęknie.....
mało,że całe życie w strachu żyję...to mam teraz w stresie jeszcze szlifować
Do michals...
opracuj naukowo:" metodę odprowadzwnia strugi powietrza powstającej w czasie procesu szlifowania,która ma niekorzystny przebieg na proces szlifowania i zęby operatora maszyny szlifującej w postaci szlifierki dwutarczowej stołowej"
jaja jakieś...
słyszałeś...neutrino jest szybsze od swiatła,
zostaw te szlifierke
tym się zajmij,Polska potrzebuje...
mało,że całe życie w strachu żyję...to mam teraz w stresie jeszcze szlifować

Do michals...
opracuj naukowo:" metodę odprowadzwnia strugi powietrza powstającej w czasie procesu szlifowania,która ma niekorzystny przebieg na proces szlifowania i zęby operatora maszyny szlifującej w postaci szlifierki dwutarczowej stołowej"
jaja jakieś...
słyszałeś...neutrino jest szybsze od swiatła,
zostaw te szlifierke
tym się zajmij,Polska potrzebuje...
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej czynników i wad wpływających na użytkowanie szlifierki stołowej
http://moje-ankiety.pl/respond-16403.html
http://moje-ankiety.pl/respond-16403.html
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 00:52 przez MichalS89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Z tego co zrozumiałem chodzi nie tyle o szlifierkę co o praktyczne ćwiczenie w stosowaniu skodyfikowanej metody rozwiązywania problemów (osobiście uważam że FMEA,ISO9000 itp. to po prostu modne bzdury które ładnie wyglądają na sprawozdaniach dla "managmentu" ale może po prostu pracuję w zbyt małej firmie ). IMHO lepiej że ćwiczą na czymś praktycznym niż na jekimś wydumanym teoretycznym systemie, to że pyta o ludzi którzy szlifierki używają zamiast ewentualne "problemy" wyssać z palc też nieźle o nim świadczy - szkoda tylko że forma pytań taka sobie...
A tak swoją drogą - klasyczną szlifierkę jako taką napewno dałoby się poprawić. Może ktoś zna inne urządzenie które potrafi szlifować wiertła i noże HSS a jest bezpieczne, ciche, nie zanieczyszcza pobliskich maszyn agresywnym pyłem i nie "chodzi" po stole?
A tak swoją drogą - klasyczną szlifierkę jako taką napewno dałoby się poprawić. Może ktoś zna inne urządzenie które potrafi szlifować wiertła i noże HSS a jest bezpieczne, ciche, nie zanieczyszcza pobliskich maszyn agresywnym pyłem i nie "chodzi" po stole?