Platforma do majtania autobusem - taki niby symulator

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

gaski
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: gaski » 30 lis 2012, 22:19

kak pisze:Ten się trzęsie

ten się bardziej trzęsie

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=CHr ... =endscreen

Tagi:

wt
Posty w temacie: 2

Post napisał: wt » 02 gru 2012, 21:07

Pewnym przybliżeniem jest urządzenie do badania hamulców w stacjach kontroli pojazdów. Tyle że tam drgania są mocno powtarzalne i zamontowanie przesuwającego się pasa pozwala nierówności dowolnie zróżnicować.

Awatar użytkownika

Yogi_
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Yogi_ » 04 gru 2012, 16:49

W Braniewie, w sądzie zamontowano windę (4 wysokie piętra) ciąganą siłownikiem. Dowiadywać się namiary na firmę?
Bo jak pójdę tak zwyczajnie obejrzeć tabliczkę znamionową to zanim wyjaśnię o co chodzi - mogę "zabłysnąć" w mediach. :mrgreen:
Pozdrawiam
Krzysiek

Autor tematu
Pawel Pawlicki
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Pawel Pawlicki » 05 gru 2012, 11:42

Yogi_ pisze:W Braniewie, w sądzie zamontowano windę (4 wysokie piętra) ciąganą siłownikiem. Dowiadywać się namiary na firmę?
Bo jak pójdę tak zwyczajnie obejrzeć tabliczkę znamionową to zanim wyjaśnię o co chodzi - mogę "zabłysnąć" w mediach. :mrgreen:
aż takiego pośpiechu nie ma. Na razie szacujemy koszty różnych rozwiązań. Od najtańszych - belka stalowa którą ktoś macha zgodnie z zasadą "dajcie mi punkt podparcia a poruszę ziemię" (minusy: dosyć mała kontrola, tylko "gibanie" się na boki), poprzez różne układy siłowników, (200bar, 1m/s, 500 mm) aż do skomplikowanych układów siłowników i serwosilników (wstrząsy od kocich łbów, wyboje itp.). Problem w tym, że producent ma dołożyć się finansowo do remontu zabytkowego autobusu (całkiem sporo) i jak widzi kolejne niemałe pozycje w kosztorysie to sobie włosy garściami wyrywa. Ale być może inaczej się nie da.
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej.

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: pukury » 05 gru 2012, 12:32

witam.
w sumie to chyba nic prostszego nie znajdziesz jak to z filmiku ( na siłownikach z wózków widłowych ) .
poza tym po zrobieniu czegoś takiego można to przecież wykorzystać do innych produkcji .
że klientom włosy wypadają - to fakt .
przykład -
napatoczył się kiedyś Kol. - zrobiłem taką strukturę do ujęć foto w ruchu ( 48 aparatów po kole , itp ) - ujęcia jak w w filmie matrix ( sceny walki ) .
drugi zobaczył - ale jak dowiedział się ile to MUSI kosztować to wymiękł .
tak to jest - ciągłe próby obcierania d..y szkłem.
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”