Postprocesor do Sinumerik 810M
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Postprocesor do Sinumerik 810M
Witam wszystkich,
Poszukuję postprocesora do maszyny AXA z sterowaniem Sinumerik 810M.
Do programów używam Fusion 360.
Jeżeli ktoś ma takiego posta to proszę o udostępnienie.
Mam posta do 810 D i może ktoś wie jak go przerobić na 810M.
Z góry dzięki
Poszukuję postprocesora do maszyny AXA z sterowaniem Sinumerik 810M.
Do programów używam Fusion 360.
Jeżeli ktoś ma takiego posta to proszę o udostępnienie.
Mam posta do 810 D i może ktoś wie jak go przerobić na 810M.
Z góry dzięki
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
https://cam.autodesk.com/posts/
Tu jest postprocesor do 840C jest on podobny do 810m tz. cykle na r parametrach oraz język CL. Problemem moze być to że będzie generował komentarze a tego 810m nie przyjmnie oraz większość literówek. Więc trzeba będzie wyedytować postprocesor. Ja działam na troche innym oprogramowaniu ale pp z 840C służy mi również do 810m. Także warto spróbować. Jak nie to wtedy zostaje zwykłe ISO tyle tylko że wielkości plików mogą być większe a maszyna pewnie ma bardzo małą pamięć.
Tu jest postprocesor do 840C jest on podobny do 810m tz. cykle na r parametrach oraz język CL. Problemem moze być to że będzie generował komentarze a tego 810m nie przyjmnie oraz większość literówek. Więc trzeba będzie wyedytować postprocesor. Ja działam na troche innym oprogramowaniu ale pp z 840C służy mi również do 810m. Także warto spróbować. Jak nie to wtedy zostaje zwykłe ISO tyle tylko że wielkości plików mogą być większe a maszyna pewnie ma bardzo małą pamięć.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Kamil84, kolego odezwij się na PW. Mam w firmie maszyne na Sinnumerika 810M i robiłem ostatnio na niego posta do Fusion ale za wiele go nie testowałem bo operator na niej woli uparcie uzywac swoich kodów pisanych recznie
Ogólnie działa(podstawowa składnia, interpolacja itd) ale nie wytestowany na 100%.
W razie czego mogę tez pomóc go poprawić gdyby coś było nie tak,bo sam w dalszej prespektywie go będe potrzebował.

Ogólnie działa(podstawowa składnia, interpolacja itd) ale nie wytestowany na 100%.
W razie czego mogę tez pomóc go poprawić gdyby coś było nie tak,bo sam w dalszej prespektywie go będe potrzebował.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Chciałbym się podpiąć pod temat .
Mam otóż taki problem z Chironem fz 12s .
Podczas frezowania, nie przy każdym wywołaniu wywala mi taki błąd "falsche Satzstruktur" podając linijkę w którym się znajduje .
Najczęściej przy jakiś prostych kieszeniach do wykonania lub fezce .

Jest jakieś rozwiązanie na ten problem ? .
Mam otóż taki problem z Chironem fz 12s .
Podczas frezowania, nie przy każdym wywołaniu wywala mi taki błąd "falsche Satzstruktur" podając linijkę w którym się znajduje .
Najczęściej przy jakiś prostych kieszeniach do wykonania lub fezce .

Jest jakieś rozwiązanie na ten problem ? .