wylaczenie maszyny po zakonczeniu programu
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
wylaczenie maszyny po zakonczeniu programu
Witam.
Czy ktoś z was posiada wiedzę na temat opcji wyłączenia maszyny po np. osiagnieciu odpowiedniej ilosci sztuk, zakonczeniu programu jesli jest strasznie dlugi, generalnie chodzi o przypisanie/ zapisanie jakiejs funkcji wartosci ktora w efekcie bedzie powodowala wylaczenie maszyny. CZy jest to mozliwe?
Czy ktoś z was posiada wiedzę na temat opcji wyłączenia maszyny po np. osiagnieciu odpowiedniej ilosci sztuk, zakonczeniu programu jesli jest strasznie dlugi, generalnie chodzi o przypisanie/ zapisanie jakiejs funkcji wartosci ktora w efekcie bedzie powodowala wylaczenie maszyny. CZy jest to mozliwe?
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
na moje oko to jesli chodzi o shop milla to jest taka fukcja <end/exit> z której tez korzystałem - działa jak M30, lecz samo jej działanie nie wystarczy należy jeszcze manualnie wyłączyć włącznik główny. tak czy siak maszyna po zakonczeniu programu i tak bedzie pobierać prąd, bo domyslam sie ze o to koledze chodzi
żeby tego prądu szło jak najmniej,
specjaliści od PLC niektórych firm robią różne zmiany sterowania i mogą na Twoje życzenie stworzyć coś takiego, ale czy to się opłaci ? kwestia dogadania się z serwisem i projektantem sterowania
najlepiej siemens, a oni się cenia
pozdrawiam

specjaliści od PLC niektórych firm robią różne zmiany sterowania i mogą na Twoje życzenie stworzyć coś takiego, ale czy to się opłaci ? kwestia dogadania się z serwisem i projektantem sterowania

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
u mnie na maszynie jest klawisz ktory sie wciska i po skonczeniu programu i jak jest M30 maszyna wylacza sie całkowicie
przeciez nikt by nie czekał i patrzyl na obrobke jak robimy formy i nieraz maszyna pracuje 20-30 godzin ciagiem
u mnie to jest klawisz A.P.F.
pozdrawiam
Lisek
przeciez nikt by nie czekał i patrzyl na obrobke jak robimy formy i nieraz maszyna pracuje 20-30 godzin ciagiem
u mnie to jest klawisz A.P.F.
pozdrawiam
Lisek
Codziennie uczę się czegoś nowego 
podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale
Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale

Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Moriseiki NL3000(Sterowanie Mapps3) tez posiada taką funkcję, nie pamiętam nazwy przycisku(mogę poszukać jeśli to konieczne). Przycisk działa na zasadzie jakby makra do M30, Gdy jest włączony, maszyna wyłączy sie po osiagnieciu kodu M30, dodam tez ze włącznik z tyłu nie "przeskakuje"w pozycje OFF, tylko TRIP, znajdujacy sie pomiedzy ON a OFF. Robiłem jednocześnie na MS CL2000 i ta juz tego nie miała.