Witajcie,
Chciałbym zapytać grupowiczów czy ktoś miał do czynienia z komunikacją sterownika Sinumerik po sieci Lan. Dokładniej rzecz ujmując chodzi mi o ściąganie danych z maszyn podłączonych do sieci. Zajmuję się tym tematem od niedawna i nie ukrywam iż każda informacja jest dla mnie cenna. DO tej pory posługiwałem się NoDave'm i ProDave'm do komunikacji z S7. Czy ktoś może polecić mi jakąś dokumentację na ten temat lub nakierować w jakiś sposób jak mogę pobierać wartości zmiennych ze sterownika. Może ktoś posiada lub zna biblioteki do Dephi lub innego języka umożliwiające taką komunikację?
Sinumerik LAN
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Oprogramowanie
Dziękuję za odpowiedz. Czy masz może jakiś pomysł jaką aplikacją mógłbym ściągać takie dane stosując konwerter? Czy istnieją może jakieś biblioteki które pozwolą mi na coś takiego? Do S7-300 używałem NoDave a co w przypadku Sinumerika?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Nie pytajcie się mnie na jakiej zasadzie bo niewiem. Tak czy siak frezarki Ravelli do komunikacji z kompem wykorzystują sieć i program HMi enable network manager. Co do nazwy moge się mylić ale instalkę macię poniżej
- Załączniki
-
- copy.zip
- (3.57 MiB) Pobrany 917 razy
Lubię duże zabawki. Obecnie homag Vantage 38L
Uwaga dyslektyk!!!
Bój sie dwumasa!!!!!! Podobno zjada dzieci, a z kości wysysa szpik
Uwaga dyslektyk!!!
Bój sie dwumasa!!!!!! Podobno zjada dzieci, a z kości wysysa szpik
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
ja uzywam tego programiku do przesyłania pogramow do maszyny
fajnie ze jest instalka bo moja szlak trafił i to nie wiem gdzie wielkie dzieki za instalke
fajnie ze jest instalka bo moja szlak trafił i to nie wiem gdzie wielkie dzieki za instalke

Codziennie uczę się czegoś nowego 
podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale
Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale

Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe