Witam,
Czy orientuje się ktoś może jak nazywają się i gdzie można zakupić elementy znaczone na zdjęciu? Są to jakieś zworki czy moduły? Podczas remontu w drugiej maszynie zginęły te dwa elementy (porównałem z inną maszyną i definitywnie przez to wyskakuję błąd "Napędy niegotowe") Gdy przełożę te zworki z drugiej maszyny, wszystko działa bez problemu.
Proszę o pomoc, pozdrawiam serdecznie.
Serwonapęd Simodrive 810D
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Serwonapęd Simodrive 810D
Tak na prawdę potrzebujesz tej jednej podwójnej złączki z zamontowaną zworką.
Dokładnie takie jak te kupisz pewnie w Siemensie, ale kosztować mogą dość dużo, jak to Siemens. Można też spróbować poszukać czegoś na przykład w TME.
Natomiast ja poleciłbym jeszcze inny sposób, mniej kosztowy. Jak widzisz na zdjęciu masz dwie podwójne wtyczki (X171 i X172), z których jedna ma zworkę (X171), a druga nie (X172). Wyjmij tą, która tej zworki nie ma (X172), wstaw tam zworkę z jakiegoś zaizolowanego przewodu i wepnij w zasilacz, w którym owe złączki zginęły, oczywiście na miejsce złączki ze zworką (X171).
Po tym zabiegu maszyna powinna ruszyć bez przeszkód.
Pozdrawiam.
Dokładnie takie jak te kupisz pewnie w Siemensie, ale kosztować mogą dość dużo, jak to Siemens. Można też spróbować poszukać czegoś na przykład w TME.
Natomiast ja poleciłbym jeszcze inny sposób, mniej kosztowy. Jak widzisz na zdjęciu masz dwie podwójne wtyczki (X171 i X172), z których jedna ma zworkę (X171), a druga nie (X172). Wyjmij tą, która tej zworki nie ma (X172), wstaw tam zworkę z jakiegoś zaizolowanego przewodu i wepnij w zasilacz, w którym owe złączki zginęły, oczywiście na miejsce złączki ze zworką (X171).
Po tym zabiegu maszyna powinna ruszyć bez przeszkód.
Pozdrawiam.