Sinumerik 840D blad 2100
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Technik-technikiem, dokumentacja-dokumentacją. Nie będę pisał o wiedzy "techników" Siemensa w poszczególnych krajach, ale to co ostatnio zaobserwowałem w Turcji nie napawa mnie optymizmem
Nie wiem jak jest w 810, nie miałem jeszcze do czynienia, nie wiem również jak długo wytrzyma bateria. Generalnie czym częściej i dłużej maszyna jest włączana tym dłużej "trzyma" bateria, nawet 7 lat. W 840D pl i sl dokumentacja mówi aby baterię wymieniać pod napięciem.

Nie wiem jak jest w 810, nie miałem jeszcze do czynienia, nie wiem również jak długo wytrzyma bateria. Generalnie czym częściej i dłużej maszyna jest włączana tym dłużej "trzyma" bateria, nawet 7 lat. W 840D pl i sl dokumentacja mówi aby baterię wymieniać pod napięciem.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Takie informacje z pewnością są w dokumentacji do 810, której niestety nie posiadam. Trzeba mieć na uwadze starzenie się kondensatorów. Sama wymiana baterii nie zajmuje dużo czasu i w 2 minuty spokojnie zdążysz, a tyle z pewnością kondensatory utrzymają. Z mojego doświadczenia wiem, że w dwuletnim 840D pl po 30 min nadal wszystko trzymało.