panowie główny problem to nie zrozumienie wpisywanych słów ale na przykład z klawiatury stacjonarnej nie moge wpisać słowa #5=100 jesli próbuje wpisać # na pierwszej pozycji uzywam klawisza EOB ;/#. teoretycznie po kilkakrotnym naciśnięciu powinien pojawic sie znak# a pożniej wpisałbym wartość parametru ale tak sie nie dzieje pojawiaja sie tylko znaki;./. Znak # moge wpisac dopiero jeśli uzepełnie słowo do G#. Po drugie na mojej klawiaturze nie ma żadnych innych znaków typu ()*= i nie wiem jak je wprowadzić. to taka dość głupia sytuacja bo wiem co chce osiągnąć a nie wiem jak. podejrzewam że muszę wyknywać procedurę według jakiegoś algorytmu ale niestety go nie znam.
Za to wyciągnołem już silnik z tej maszyny i wymieniłem pas napędowy wrzeciona
[ Dodano: 2007-05-25, 18:31 ]
parametry stosuje głównie do twozenia własnych cykli. Ale i do pisania programów np wybranie w krztałcie półkuli albo wykończenie ubudowy zewnętrznej ślimaka stożkowego tu akurat musiałbym zamieścić rysunek ale nie moge. Funkcji if i goto nie uzywam bo

po prostu nie umiem znam zasade działania tylko jakos nie moge ich umiescic w programie