Po właczeniu panela głownego wyskakuje tylko ekran startowy

Pytanie moje jest czy zdażyło wam się cos podobnego? niewiem jak ją uruchomicmoże jakis sposób aby wejsc w tryb awaryjny systmu? jakis skrót klawiszowy??
Nie ma trybu awaryjnego w maszynie.maaster pisze:... niewiem jak ją uruchomicmoże jakis sposób aby wejsc w tryb awaryjny systmu? jakis skrót klawiszowy??
trzeba szukać identycznej maszyny i jeszcze ściągnąć z niej parametry (jedno i drugie nie zawsze jest łatwe). Nie zazdroszczę...WZÓR pisze: Jak nie posiadasz kopii zapasowej parametrów tej maszyny to masz teraz nie lada problem.
wiec możesz spać spokojniemaaster pisze:akurat posiadam dostęp do identycznej maszyny z tego samego roku, to samo sterowanie.
jak jest dobry elektronik to bez problemu stawia systemy, samemu nie warto się za to brać.maaster pisze:Ma ktoś może pomysł jak to zrobic?
u mnie kilka razy stawiany był sinumerik.maaster pisze: Czy robił to ktoś z was kiedyś ? czy jest to w ogóle możliwe?
nie wiem jak w fanuku ale z innymi systemami bywa tak jeżeli chodzi o dokumentacje że, masz kilka książek. Np. Maintenance (konserwacja), Programming (programowanie) i wiele wiele innych nawet masz książki dedykowane do napędów (naprawa i ustawienia).Mam książke techniczną do niej ale odnoszę wrażenie ze jest mega okrojona i np nie ma takich stron jak schemat wtyczek wchodzacych do pulpitu... kurde.. jak oni kiedys to robili :/