praca z przechwytem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
praca z przechwytem
dzień dobry mam taką prośbę pracuje na maszynie daewoo puma 240ms ze sterowaniem fanuc18i-tb mam problem z praca z przechwytem czy mógłby mi ktoś podać przykładowy program na prace z przechwytem ze synchronizacją obrotów chodzi mi zeby przechwyt dojechał na obrotach odcioł sztuke i w przechwycie splanował czoło i coś zatoczył reszte dojde sam z góry dziękuje
Tagi:
-
łopatologicznie to tak chciałbym byle jaki program z pracą z przechwytem z synchronizacją obrotów uchwytu głównego i pomocniczego to znaczy taki w którym uchwyt dojeżdza na obrotach łapie detal pózniej następuje odcięcie materiału i toczenie drugiej strony proste i logiczne kiedyś miałem wgrany program ale drugi ustawiacz go wypir...ł i nie wiem jak sie za to zabrać
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Widzisz - chodzi mi o pewne określenia czyli np. przechwyt z synchronizacją obrotów - i domyślam się teraz, że masz maszynę z dwoma wrzecionami i chcesz odebrać detal przy pomocy wrzeciona pomocniczego czyli drugie wrzeciono łapie detal np. na obrotach (bo może bez obrotów), nóż odcina i wrzeciono odjeżdża? Chyba o to chodzi
Niestety pracuję na maszynie jednowrzecionowej ale sprawdzę manual i dopiero wtedy mogę coś powiedzieć.
Ps. Pewne komendy, określenia i opisy znam tylko w języku angielskim stąd moje pytanie

Ps. Pewne komendy, określenia i opisy znam tylko w języku angielskim stąd moje pytanie

Goooogle zawsze pomocne
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Dostałem fragment manuala wraz z przykładowym programem więc podsyłam
- Załączniki
-
- Puma-Programming-Manual-Workpiece-Transfer.pdf
- (165.3 KiB) Pobrany 7226 razy
Goooogle zawsze pomocne
-
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Zobacze dzisiaj w pracy i wrzuce program do przechwytu niestety 840D ale moze cos pomoze bo definiuje sie podprogram, komenda na sprzezenie, i ile ma złapać np Z-10
operator programista cnc (fanuc, sinumerik, heidenhein, osai, nums, pronum, laser trumpf, szlifierka cnc Aries 5, Quinto by Schneeberger)