Witam
Od niedawna pracuję na tokarce CTX 210 w Fanucu. na początku programu mam taki kod
G1901 D70 L40,5 E24 K1
rzecz jasna domyslam się ze D oznacza średnicę detalu, L jego długośc ale E i K mi nic nie mówią. Pytałem sie programisty w firmie ale wał z niego i sciemnia coś , ogólnie robi z tego tajemnicę. Pewnie na tym forum znajdę kogoś kto kojarzy te oznaczenia. Dzieki z góry za pomoc
pozdrawiam[/quote]
G-kod w fanucu
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: G-kod w fanucu
...patrz fotoantares pisze:Witam
Od niedawna pracuję na tokarce CTX 210 w Fanucu. na początku programu mam taki kod
G1901 D70 L40,5 E24 K1
rzecz jasna domyslam się ze D oznacza średnicę detalu, L jego długośc ale E i K mi nic nie mówią. Pytałem sie programisty w firmie ale wał z niego i sciemnia coś , ogólnie robi z tego tajemnicę. Pewnie na tym forum znajdę kogoś kto kojarzy te oznaczenia. Dzieki z góry za pomoc
pozdrawiam

Pobierz z internetu instrukcję FANUC MANUAL GUIDE (sprawdź , może jest na naszym Forum), w niej znajdziesz wszystko.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
dzięki za podpowiedz. na tych zdjęciach u ciebie jest dokladnie to czego szukam. tokarka u mnie w firmie jest z serii FANUC 32i-TB Manual Guide i tej konkretnej instrukcji nie moge znależć. chyba słabo szukam hehe.
znalazłem 16i-TB, 18i-TB, 160i-TB i 180i-TB ale tamtej coś nie idzie...masz może link do tych jak wyżej??
znalazłem 16i-TB, 18i-TB, 160i-TB i 180i-TB ale tamtej coś nie idzie...masz może link do tych jak wyżej??