1.tak. zmienieniliśmy tylko oprogramowanie serwera FTP na bardziej przyjazneRozumiem że zmieniliście osprzęt sieciowy a nie dataserwer z maszyny. Moje pytanie brzmi w jaki sposób uzyskałeś powyższe dane? Puściłeś zapytanie po sieci do data serwera czy jest to wyciągnięte gdzieś z maszyny? Z tego co wiem to nie ma opcji dataserwera bez karty. Jeżeli jesteś w stanie zmienić tryb dataserwera na inny niż łącznik to znaczy że musisz mieć pamięć na dataserwerze.

2.powyższe dane są odczytane z maszyny po wywołaniu okna ethernet parameter
3. komunikacja oparta jest teraz o DNC1/Ethernet function
4. nie mam pojęcia jak zmienić tryb dataserwera na inny
pole HDD Existence jest tylko informacja czy dysk jest czy nie - wychodzi na to że u nas nie ma.
i smutek zapanował w domu naszym ... 100 000 linii dzielić na kawałki... uffW starych maszynach w trybie pracy DNC nie ma możliwości puszczenia programu z bloku tj. startu programu od wybranej linijki.

poniekąd tak to działa, ale my mamy funkcję prog_test po włączeniu której program wykonuje się na "sucho"Czy ten test o którym mówisz wykonujecie za puszczając program i blokując posuw osi?
tak robimy .. ale kilka minut to w przypadku naszych programów 30 minut minimumeśli tak to do testów zróbcie inny program (kopie testową ) z posuwami ustawionymi na np 10000 i program przejdzie w sterowaniu w kilka minut.

jak możesz daj email, podeślę Ci foty z naszego sterowania .
ps:
w sterowniku sa dwie karty sieciowe.
ta z hdd existence oznaczona jest jako board a dwa jako embedded