Tokarka colchester tornado 110 sterowanie fanuc 21it
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Tokarka colchester tornado 110 sterowanie fanuc 21it
Witam,nie orientuje się ktoś z was czy da radę wyłączyć ,czujniki indukcyjne ,tak aby można było pracować bez nich .Jeżeli ,jest taka możliwość to proszę o wyjaśnienie jak je wyłączyć.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
Tak ,sa to czujniki na cylindrze wrzeciona z tyłu maszyny,odpowiadaja za ,włączanie obrotów.
Informują czy detal jest zacisniety w szczękach.
Nie bardzo wiem co mam Ci wysłać,mam dotej maszyny tylko ksiązke obsługi po angielsku,nie znam angieslkiego dla tego często mam jakis problem z nia,są tam różne schematy elektryczne i instrukcja jak te czujniki ustawiać ,ale nic z tego nie kumam.
Informują czy detal jest zacisniety w szczękach.
Nie bardzo wiem co mam Ci wysłać,mam dotej maszyny tylko ksiązke obsługi po angielsku,nie znam angieslkiego dla tego często mam jakis problem z nia,są tam różne schematy elektryczne i instrukcja jak te czujniki ustawiać ,ale nic z tego nie kumam.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
wszystko się da. Pytanie, co chcesz przez to osiągnąć? Czy np. chodzi Ci założenie ręcznego mocowania detalu na wrzecionie i nie sterowanie hydrauliką?Creatina231 pisze:Witam,nie orientuje się ktoś z was czy da radę wyłączyć ,czujniki indukcyjne ,tak aby można było pracować bez nich
Sprecyzuj dokładnie jakie jest Twoje założenie i podpowiem Ci co zrobić- możliwości jest przynajmniej kilka
[ Dodano: 2016-08-13, 09:38 ]
Można np. tak połączyć elektrykę (zmostkować połączenie jednego czujnika) aby maszyna widziała cały czas zamknięty uchwyt i nie reagowała na jego otwieranie- tylko po co ?