Witam. Konkretnie sprawa dotyczy zerowania osi, które juz kiedyś wykonywałem...
Pamiętam wszystko z wyjątkiem odblokowania zapisu, w jaki sposób tego sie dokonuje?
Obrabiarka to Avia VMC 1000.
Fanuc 0i-MC- odblokowanie zapisu parametrów
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Za chwilę podjade jeszcze raz do firmy i poszukam
[ Dodano: 2013-01-09, 21:46 ]
Byłem i znalazłem, "zapis parametru". Niestety w żadnym trybie nie moge tego zmienić
Pamiętam, że gośc z serwisu kazał mi ustawić posuw na 30%, obroty na 80% aby odblokować, ale jeszcze jeden parametr nalezy zmienić.. . . tylko nie pamietam jaki.
Jutro zadzwonie do serwisu, dzisiaj juz było za późno.

[ Dodano: 2013-01-09, 21:46 ]
Byłem i znalazłem, "zapis parametru". Niestety w żadnym trybie nie moge tego zmienić

Pamiętam, że gośc z serwisu kazał mi ustawić posuw na 30%, obroty na 80% aby odblokować, ale jeszcze jeden parametr nalezy zmienić.. . . tylko nie pamietam jaki.
Jutro zadzwonie do serwisu, dzisiaj juz było za późno.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Dopiero dzisiaj udało się skontaktować z serwisem.....
W celu odblokowania zapisu parametrów należy ustawić posuw na 30%, obroty na 80% i jednocześnie wcisnąc dwa przyciski (przycisk obrotu ramienia magazynu narzędzi oraz przycisk sondy). Dopiero w tym momencie "zapis parametrów jest dozwolony"
Oczywiście dziękuje za pomoc i za zainteresowanie sie problemem.
W celu odblokowania zapisu parametrów należy ustawić posuw na 30%, obroty na 80% i jednocześnie wcisnąc dwa przyciski (przycisk obrotu ramienia magazynu narzędzi oraz przycisk sondy). Dopiero w tym momencie "zapis parametrów jest dozwolony"

Oczywiście dziękuje za pomoc i za zainteresowanie sie problemem.