pilnie potrzebna pomoc
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
pilnie potrzebna pomoc
Witam
Pracuje na starym mikronie wf 3 ze sterowaniem heidenhaina i dzis maszyna mi sie zatrzymala i wyswietlila komunikat "MESSYSTEM Y DEFEKT" jak dla mnie to jakis problem z pomiarem wielkosci po osi Y.
Ma ktos z szanownych forumowiczow pomysl co dokladnie tam moglo nawalic??
Pozdrawiam serdecznie
Pracuje na starym mikronie wf 3 ze sterowaniem heidenhaina i dzis maszyna mi sie zatrzymala i wyswietlila komunikat "MESSYSTEM Y DEFEKT" jak dla mnie to jakis problem z pomiarem wielkosci po osi Y.
Ma ktos z szanownych forumowiczow pomysl co dokladnie tam moglo nawalic??
Pozdrawiam serdecznie
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Witam
Też mi sie tak nieraz wyswietlało ale to przewarznie była wina liniału pomiarowego wystarczyło go wyczyśćic i po krzyku
kolega rollaz dobrze Ci podpowiada
Ja pracuje na MIKRONACH i to przewaznie jest komunikat od liniałów- od silnika inaczej się wyswietla
Proponuję wyczyścic spirytusem i powinno zadziałać -nic trudnego tylko jak byście odkręcali - potem dobrze ustawic szczelinę na liniale
Też mi sie tak nieraz wyswietlało ale to przewarznie była wina liniału pomiarowego wystarczyło go wyczyśćic i po krzyku

kolega rollaz dobrze Ci podpowiada

Ja pracuje na MIKRONACH i to przewaznie jest komunikat od liniałów- od silnika inaczej się wyswietla

Proponuję wyczyścic spirytusem i powinno zadziałać -nic trudnego tylko jak byście odkręcali - potem dobrze ustawic szczelinę na liniale
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
No niestety kolega kostner trafil w najgorsza opcje okazuje sie ze listwa padla i trzeba kupic nowa. Teraz pojawil sie problem gdzie znalesc taka listwe??
napisze Wam dane ktore spisalem z listwy moze ktos bedzie mogl mi powiedziec gdzie takie archaiczne cudo kupic
dane:
typ LS 404
dlugosc 520 mm F3 (nie wiem co to wogole znaczy)
producent dr Johanes Haidenhain
D8225 traunreut
a dalej nie wiem dlaczego jest symbol LS 403
Pozdrawiam serdecznie i zgory dziekuje za wszelka pomoc
napisze Wam dane ktore spisalem z listwy moze ktos bedzie mogl mi powiedziec gdzie takie archaiczne cudo kupic
dane:
typ LS 404
dlugosc 520 mm F3 (nie wiem co to wogole znaczy)
producent dr Johanes Haidenhain
D8225 traunreut
a dalej nie wiem dlaczego jest symbol LS 403
Pozdrawiam serdecznie i zgory dziekuje za wszelka pomoc
-
Witam
proponuje zamiennik w jednej z maszyn też padł nam liniał kupiliśmy zamiennik z firmy ISKRA TELA i działaja bez problemu dzwonisz do nich podajesz dokładnie co jest napisane na liniale oznaczenia i symbole i przysyłają liniał z taka samą końcówką jak potrzebujesz aby podpiąć i ustawić liniał i naprzód
LS- to jakieś oznaczenie ale nie związane z długośćią my mieliśmy np LS 904 a liniał był też 520 mm długi
Wieczorem podam ci dokładne namiary na firmę
[ Dodano: 2008-08-07, 22:01 ]
Namiary na firmę
TOCK - AUTOMATYKA s.c.
AUTORYZOWANY DEALER FIRMY ISKRA - TELA
15-384 BIAŁYSTOK UL. KS. ABP. E. KISIELA 28
TEL/FAX (0 85) 661 61 21, 6611 011
e-mail; biuro@tock-aut bialystok.pl
proponuje zamiennik w jednej z maszyn też padł nam liniał kupiliśmy zamiennik z firmy ISKRA TELA i działaja bez problemu dzwonisz do nich podajesz dokładnie co jest napisane na liniale oznaczenia i symbole i przysyłają liniał z taka samą końcówką jak potrzebujesz aby podpiąć i ustawić liniał i naprzód

LS- to jakieś oznaczenie ale nie związane z długośćią my mieliśmy np LS 904 a liniał był też 520 mm długi

Wieczorem podam ci dokładne namiary na firmę
[ Dodano: 2008-08-07, 22:01 ]
Namiary na firmę
TOCK - AUTOMATYKA s.c.
AUTORYZOWANY DEALER FIRMY ISKRA - TELA
15-384 BIAŁYSTOK UL. KS. ABP. E. KISIELA 28
TEL/FAX (0 85) 661 61 21, 6611 011
e-mail; biuro@tock-aut bialystok.pl
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
Witam
Jeżeli to jest maszyna Mikron to proponuję sprwdzic kabel od liniału w X jest on za tymi kurtynami i niestety bardzo czesto się przeciera gdyż ociera sie o dolną osłonę i się przeciera
trochę chłodziwka i gotowe 
Jeżeli to jest maszyna Mikron to proponuję sprwdzic kabel od liniału w X jest on za tymi kurtynami i niestety bardzo czesto się przeciera gdyż ociera sie o dolną osłonę i się przeciera