PC - Maszyna
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
PC - Maszyna
Witam.
Czy jest jakakolwiek możliwość żeby za pomocą domowego PC wgrywać programy do maszyny iTNC 530? mam wszystkie dane tzn. adres IP maszyny maske adres routera ale w TNCremo po wpisaniu IP program nie łączy z maszyną , czy jest to wogóle możliwe zeby ustanowic takie polaczenie ?
Czy jest jakakolwiek możliwość żeby za pomocą domowego PC wgrywać programy do maszyny iTNC 530? mam wszystkie dane tzn. adres IP maszyny maske adres routera ale w TNCremo po wpisaniu IP program nie łączy z maszyną , czy jest to wogóle możliwe zeby ustanowic takie polaczenie ?
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Pierwsza sprawa: jakie znasz IP maszyny? Jeśli jest w stylu 192.168.XXX.XXX lub 10.0.XXX.XXX to jest to prawdopodobnie adres Waszej wewnętrznej sieci, więc z zewnątrz (np z domu) się nie dostaniesz po tym adresie.Lzoor pisze:właśnie nie wiem jak to sprawdzić, jutro bede w pracy to co mam zapisac? IP czyje? czy adresy routera ?
Druga sprawa jest taka, że jest duża szansa, że na routerze z którego masz internet w pracy, jest firewall czyli z zewnątrz i tak się raczej nie dostaniesz do Waszej sieci wewnętrznej - i dobrze.
Rozwiązaniem może być albo postawienie i skonfigurowanie VPN (Virtual Private Network) w Waszej sieci firmowej - spytaj informatyka - albo skorzystanie z programu typu "zdalny pulpit" np TeamViewer. On jest na tyle sprytny, że omija zabezpieczenia i firewalle na routerach.
Jestem tu nowy