ctx 400 GILDEMEISTER
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 12
ctx 400 GILDEMEISTER
Witam wszystkich pracuje od niedawna na tokarce ctx 400 i mam pytanie ma może jakieś materiały do tej tokarki.Drugie pytanie jest jakiś symulator na kompa do tej tokarki.Z góry dziękuje
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
jakie masz sterowanie w tej tokarce? widzę, że jestes z zachodniopomorskiego... jakie miasto? może pracujesz na którejś z maszyn, które wcześniej ustawiałem.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
jak ze śląskiego jestes to dało by sie cos załatwic 
mamy taką w firmie z wszystkimi papierami i instrukcjami(nowa była kupywana) tyle ze kwestia kilku godzin udostepnienia zebys zdąrzył skserowac a i jakas dobra butelka dla operatora za udostępnienie

mamy taką w firmie z wszystkimi papierami i instrukcjami(nowa była kupywana) tyle ze kwestia kilku godzin udostepnienia zebys zdąrzył skserowac a i jakas dobra butelka dla operatora za udostępnienie

hmm ciekawa oferta pracy zawsze chetny na propozycje 

-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 12
Kurka no właśnie z tym będzie gorzej bo nie jestem ze śląska ah no szkoda a mam jeszcze takie pytanie odnośnie tej maszyny od paru dni pojawia nam się alarm typu "Sensor monitor 1 for axis S2 operated" co to za alarm i jak można się go pozbyć tzn maszyna chodzi normalnie ale tam jest kłopot z uruchomieniem osi C na frezowanie i takie mam podejrzenia że może to jest z tym związane.Z góry dziękuje za odpowiedź