Z twojej próby wynika iż moduł UV jest sprawny. Co do wyjść PLC X41 to one są zasilane z Wtyku X44:1 ,2 i 3. Wcześniej pisałeś iż tylko na pierwszym jest 24 natomiast na pozostałych dwóch nie występuje napięcie. Możłiwe że to one zasilają ten X41:34. Czy mierzyłeś podczas próby, gdy się wzbudził moduł, czy pinyX44 2 i 3 dostały 24V?. Co do ekranu powitalnego miałem kiedyś też taki problem. Okazało się iż klawisz SOFTKEY się zawiesił i był wciśnięty. Jeżeli monitor jest zwykły to możesz spróbować odpiąć tasiemkę od softkey'i jeżeli nie, to prześledź na tabeli wejść wszystkie klawisze.
Pozdrawiam
Problem z uruchomieniem TNC426M
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Tak, po załączeniu się modułów na X44:2 i 3 pojawia się 24V. Z dokumentacji serwisowej jaką posiadam wynika, że do zasilenia wyjścia X41:34 wykorzystywane jest napięcie ze złączki X34:1. Tam jest trochę mnie, bo 21,8V ale moim zdaniem przekaźnik by ruszył z tego. Niestety na X41:34 cały czas jest 0V i nie próbuje nic więcej się pokazać. Oczywiście sprawdzę softkey-e. Na tabeli nic nie sprawdzę bo system do tego nie dochodzi. Chyba, że wzorem analogowych sinumerików, jest możliwość wejścia w jakieś manu przez przytrzymanie odpowiedniego klawisza.
provayder
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Strzał w dziesiątkę. Po odpięciu taśmy system ruszył. Wyciągłem całą płytkę z softkey-ami i nic nie znalazłem uszkodzonego, więc najprawdopodobniej klawisz był zawieszony. Dzięki wielkie za pomoc.Janek12 pisze:Okazało się iż klawisz SOFTKEY się zawiesił i był wciśnięty. Jeżeli monitor jest zwykły to możesz spróbować odpiąć tasiemkę od softkey'i jeżeli nie, to prześledź na tabeli wejść wszystkie klawisze.
Jak już mi wszystko ruszyło to sprawdziłem: jak jest wszystko ok to po wciśnięciu CE pojawia się 24V na X41:34, XPS-AT sygnalizuje poprawność łańcucha awaryjnego, po wciśnięciu START HYDRO załącza się zasilacz i napędy.
pozdrawiam
provayder