STEP2CNC z kluczem USB?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
STEP2CNC z kluczem USB?
Mam możliwość zrobienia takiej wersji STEP2CNC, która będzie zabezpieczona kluczem sprzętowym, którym będzie kość USB. Wyeliminuje to limit 3x generowania kodu odblokowującego i umożliwi pracę na kilku kompach (nie jednocześnie oczywiście). Cena wzrośnie o około 50 zł.
Chętni - ręka do góry...
Chętni - ręka do góry...
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: STEP2CNC z kluczem USB?
Za, podobnie jak Pukury...Piotr Rakowski pisze:Mam możliwość zrobienia takiej wersji STEP2CNC, która będzie zabezpieczona kluczem sprzętowym, którym będzie kość USB. Wyeliminuje to limit 3x generowania kodu odblokowującego i umożliwi pracę na kilku kompach (nie jednocześnie oczywiście). Cena wzrośnie o około 50 zł.
Chętni - ręka do góry...
Jak juz myslisz o zmianach to pomysl jeszcze o wersji demo
limitowanej np. czasowo, czy iloscia uruchomien...
Na obecnej wersji nic nie przetestuje - chcialbym
sprawdzic na realnej pracy a nie dwoch kolkach

A tak wogole - nadmierne kombinowanie z zabezpieczeniem
swoich praw moze dac odwrotny skutek niz bys chcial...
Zamiast stosowac klucze sprzetowe i inne pierdoly
zrob wersje angielska z dokumentacja etc, obniz cene do
symbolicznych 99USD a jestem pewny, ze zarobisz wielokrotnie
wiecej niz sprzedajac super zabezpieczony program w Polsce...
J.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
witam,
podlacze sie do rozmowy. kolega wyzej dobrze mowi. powienienes zrobic wersje na iles uruchomien tak aby ludzie mogli sprawdzic program. zapewne kojarzysz program rhinoceros - maja wersje demo, ktora jest w pelni funkcjonalna lecz ma ograniczenie w postaci 20-30 uruchomien badz zapisu swojej pracy. nie pamietam juz dokladnie. ale jakos przez takie udostepnienie programu ludziom firma nie upadla lecz sie ciagle rozwija i wychodzi jej to na dobrze.
klucz usb lub bardzo malo funkcjonalna wersja na bank odstrasza ludzi od zakupu - bo tak naprawde nie mieli okazji przetestowac programu.
pozdrawiam
podlacze sie do rozmowy. kolega wyzej dobrze mowi. powienienes zrobic wersje na iles uruchomien tak aby ludzie mogli sprawdzic program. zapewne kojarzysz program rhinoceros - maja wersje demo, ktora jest w pelni funkcjonalna lecz ma ograniczenie w postaci 20-30 uruchomien badz zapisu swojej pracy. nie pamietam juz dokladnie. ale jakos przez takie udostepnienie programu ludziom firma nie upadla lecz sie ciagle rozwija i wychodzi jej to na dobrze.
klucz usb lub bardzo malo funkcjonalna wersja na bank odstrasza ludzi od zakupu - bo tak naprawde nie mieli okazji przetestowac programu.
pozdrawiam
Hooah!
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Nic z tego nie rozumiem. STEP2CNC jest zabezpieczony dokładnie tak, jak być powinien.
Wersja demo nie różni się niczym od demo Macha - funkcjonowanie pełne z ograniczeniem do ilości wykonywanych wektorów i max. prędkości pracy.
Z drugiej strony piszecie, że odstrasza Was zabezpieczenie programu? Opłata z program jest znikomą częścią kosztu każdej obrabiarki. I jeszcze chcecie program ograniczony czasowo?
Kol. pukury, a jaki Ty program używasz do swojej obrabiarki? - bo skoro STEP2CNC jest za drogi dla Ciebie, a jest najtańszy na rynku - to musisz jechać wyłącznie na "demówkach". Czy tak jest?
Jak rozumiem wszystkie Wasze wypowiedzi są przeciw... Zostaję więc przy wersji obecnej.
Wersja demo nie różni się niczym od demo Macha - funkcjonowanie pełne z ograniczeniem do ilości wykonywanych wektorów i max. prędkości pracy.
Z drugiej strony piszecie, że odstrasza Was zabezpieczenie programu? Opłata z program jest znikomą częścią kosztu każdej obrabiarki. I jeszcze chcecie program ograniczony czasowo?
Kol. pukury, a jaki Ty program używasz do swojej obrabiarki? - bo skoro STEP2CNC jest za drogi dla Ciebie, a jest najtańszy na rynku - to musisz jechać wyłącznie na "demówkach". Czy tak jest?
Jak rozumiem wszystkie Wasze wypowiedzi są przeciw... Zostaję więc przy wersji obecnej.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
-
Nie ma to znaczenia ile kosztuje program...Piotr Rakowski pisze:Nic z tego nie rozumiem. STEP2CNC jest zabezpieczony dokładnie tak, jak być powinien.
Po pierwsze nie czuje sie komfortowo gdy ktos mnie z gory traktuje jak zlodzieja...
To raz.
Dwa - dzialanie programu musze sprawdzic na realnych pracach a te skladaja
sie u mnie z duuuzej ilosci krokow. Sprawdzenie na 500 krokach nie daje mi nic...
Chce po prostu kilka dni _popracowac_ a nie wyciac dwa kolka i kwadrat...
W tej chwili zabezpieczenia zarowno wersji demo jak i pelnej sa mocno
nieprzyjazne uzytkownikowi i to jest fakt. Byc moze masz to gdzies,
ale wtedy masz tez gdzies potencjalnych klientow...
Tak na moje oko ryzyko piracenia Twoich programow jest nikle i naklad
pracy jak wkladasz w "zabezpieczanie" sie przewyzsza z pewnoscia zysk.
A nawet generuje straty odstraszajac potencjalnych klientow...
Kto chce pracowac na piratach odrazu uzyje Macha z gieldy, w zestawie
z jakims wypasionym CADem i najnowszym Corelem

Nie bedzie sobie zawracal glowy Twoimi programami...
To moje trzy grosze...
Ps. Powtarzam jeszcze raz - wersja angielska i rynek swiatowy.
Pusc nawet po 49.99USD a zarobisz o wiele wiecej nic pierniczac sie
z zabezpieczeniami na rynku krajowym.
J.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Wersja czasowa to głęboki ukłon w stronę reinstalatorów - oni już nie kupią programu - można przygotować komputer tak, że reinstalację zrobi się w parę minut.
Klucz USB to taki materialny dowód posiadania programu. To dużo lepsze niż posiadanie jedynie "numerków". Do tego możliwość zamiennej pracy pozwala odroczyć zakup kolejnego klucza.
Z drugiej strony znam przypadki osób, które miały "klucze LPT" lub "na dyskietkach" i w związku z tym dużo problemów.
Proponuję coś innego - klucz powinien znaleźć się w przejściówce USB-LPT.
Klucz USB to taki materialny dowód posiadania programu. To dużo lepsze niż posiadanie jedynie "numerków". Do tego możliwość zamiennej pracy pozwala odroczyć zakup kolejnego klucza.
Z drugiej strony znam przypadki osób, które miały "klucze LPT" lub "na dyskietkach" i w związku z tym dużo problemów.
Proponuję coś innego - klucz powinien znaleźć się w przejściówce USB-LPT.
-
To jest temat dla paranoikowpitsa pisze:Wersja czasowa to głęboki ukłon w stronę reinstalatorów - oni już nie kupią programu - można przygotować komputer tak, że reinstalację zrobi się w parę minut.

Oj taaak. Mam tak "zabezpieczony" program do f-rowania.pitsa pisze: Klucz USB to taki materialny dowód posiadania programu. To dużo lepsze niż posiadanie jedynie "numerków". Do tego możliwość zamiennej pracy pozwala odroczyć zakup kolejnego klucza.
Z drugiej strony znam przypadki osób, które miały "klucze LPT" lub "na dyskietkach"
i w związku z tym dużo problemów.
Gdyby nie to, ze mam w nim f-ry z wielu lat bylby go juz dawno
wy***przyl razem z kluczem...
A ja proponuje caly czas to samo - wersje jezykowe, puszczenie softupitsa pisze: Proponuję coś innego - klucz powinien znaleźć się w przejściówce USB-LPT.
na swiat bez zadnych zabezpieczen poza zwykla rejestracja zdalna.
I oczywiscie obnizenie ceny.
To spowoduje taki wzrost przychodow, ktory z nawiazka zrekompensuje
ew. "straty" na piratach... Piszcze celowo w "" bo piractwo to nic innego
niz darmowa, dobra reklama a nie zadne straty.
J.