NOWY PROSI O POMOC

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
yoshi82
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

NOWY PROSI O POMOC

Post napisał: yoshi82 » 22 kwie 2008, 10:30

na poczatku chciałem przywitac wszystkich na forum cnc :wink: pisze tutaj do was bo jakies 3 dni temu kupiłemtokarke TSB 16 i mam problem mianowicie niewiem gdzie mozna kupic :roll: hm jak to nazwac trybik od posuwu on jest z jakiegos jakiegos brazu badz mosiadzu niewiem nie znam sie bo problem jest taki ze krecac korbka to nie przesuwa posuwu ale gdy przycisne ten tryb w moim kierunku i krece korbka to jest ok mam tez jeszcze problem z SUPORTEM PODŁUZNYM DO USTAWIANIA KATOW TOCZENIA a mianowicie niewiem czemu niechce sie przesuwac krecac ta korbka wiec postanowiłem odkrecic ten suport i zobaczyc czemu
tak jest
wykreciłem korbke i zobaczyłem ze brak jest srubki od niwelwania luzu i wziołem kawałek mosiadzu i pobijałem zeby zeszło ale srzesuneło sie około 1.5 cm i nic byc moze chce wysunac nie w tym kierunku co trzeba niewiem ale bardzo ciezko to idzie i prosze o pomoc z tym trybikiem i tym suportem

[ Dodano: 2008-04-22, 11:17 ]
HCCIAŁEM ZAMIESCIS ZDJECIA POGLADOWE NO ALE NIC NIE WESZŁO ;( PROBLEM Z SUPORTEM ZOSTAŁ ROZWIAZANY ;) OJCIEC POJECHAŁAŁ GDZIES NA PRASE I JEST OK ;) ALE POZOSTAJE PROBLEM ZEBATKI ;(

Tagi:

Awatar użytkownika

mumin
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: mumin » 23 kwie 2008, 21:40

O ile pamiętam z ta korbka powinno właśnie tak być - wciśnięta posów jest, wysunięta przy posuwie automatycznym (lub odwrotnie) żeby się sama nie kręciła i nie wciągnęła np rękawa.

Pzdr JG

Autor tematu
yoshi82
Posty w temacie: 2

n

Post napisał: yoshi82 » 24 kwie 2008, 10:48

dzieki za podpowiedz ale usterka została usunieta a na ten tryb juz mam namiary mimo wszystko chciałem podziekowac wszystkim

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”