sph-1 Łucznik, posuw w jedną stronę
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
sph-1 Łucznik, posuw w jedną stronę
Witam, mam problem z tą szlifierką , posuw poprzeczny jest tylko w jedną stronę , następnie dojeżdża do zderzaka i się zatrzymuje, czy ktoś miał taki problem,?
Zastanawiam się czy to nie wina rozdzielacza ,ale jak to sprawdzić ,żeby na darmo nie rozbierać?
Zastanawiam się czy to nie wina rozdzielacza ,ale jak to sprawdzić ,żeby na darmo nie rozbierać?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Sie ma. Ja ostatnio taką kupiłem i w miejscu gdzie stała to działała a jak przywiozłem i wstawiłem do siebie to już doopa. Się okazało że za bardzo się tam jej przyglądałem i coś pokręciłem tak że się zacięła mimośrodowa regulacja schowana pod tą śmieszną żeliwna klapą. Dopiero jak użyłem dużo siły to się ta moletowana dźwigienka dała obrócić (zmniejszyłem posuw automatyczny przód-tył) i maszynka ruszyła ale tylko w jedną stronę a w drugą nie chciała jeździć. Jak przytrzymywałem ten przycisk zaworu przelewowego (na prawo od klapy z regulacją mimośrodową) to maszyna działała normalnie i stół jeździł prawo lewo a jak puściłem to jechał w jedną i stawał. Doczytałem w DTR-ce że jest mechaniczna blokada posuwu w momencie gdy skończy się zakres pracy w przód lub w tył. Czyli ograniczająca dźwignia po prawej stronie pod stołem która porusza się przód tył musi być ustawiona w pozycji środkowej bo inaczej wyłącza jeden z posuwów. Pół dnia przy tym spędziłem i dopiero wieczorem doczytałem w instrukcji wyłowionej z internetu. Sprawdź czy jak przytrzymasz ten okrągły włącznik po prawej stronie czy posuwy będą w obie strony.

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Moja koleżanka mi ostatnio narzekała mniej więcej w ten sposób na swojego gościa:) Mówiła, że musi zmienić na inny model;PHydro-Mysliborz pisze:Witam - jestem "szczęśliwym" posiadaczem SPH1. Moja ślicznotka robi 2-3 posuwy po czym staje. Trzeba ją wyłączyć, odczekać kilka minut i znów 2-3 posuwy. Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2