Cześć!
Trafiłem dziś na to cudko:
stół liniowy
Marzy mi się do domu jako prosty, lekki i tani sposób na wycinanie prostokątnych otworów w plastiku.
Wystarczyłoby nad tym zamocować dremela i kręcić korbką.
Co o tym myślicie? Może z jakiegoś powodu lepiej jednak kupić dwa wałki podparte, śrubę trapezową i poskręcać to na sklejce?
m.
Stół liniowy do prostych prac
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
A jak chcesz przy pomocy tego prostego i taniego (IGUSmichalwu pisze:lekki i tani sposób na wycinanie prostokątnych otworów w plastiku

prostokątne otwory, co najwyżej powycinasz otwory fasolowe, przedłużone

bo brakuje jeszcze jednej osi ustawionej poprzecznie.
Nic...michalwu pisze:Co o tym myślicie?
To też będziesz wycinał tylko fasolki.michalwu pisze:Może z jakiegoś powodu lepiej jednak kupić dwa wałki podparte, śrubę trapezową i poskręcać to na sklejce?

Zwykły przerost formy nad treścią.
Może lepiej wydłubać ze starych drukarek cztery wałki ø10, kupić zwykły pręt gwintowany M8, parę tulejek ślizgowych,
ubrać to ładnie w sklejkę i zrobić prosty stół krzyżowy. za całe 20zł

I wtedy brać się za wycinanie prostokącików w plastiku równie plastikowym dremelkiem.
Pozdrawiam Sławek
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Cześć
Eh, mogłem od razu na pisać...
1. Tanie w porównaniu z żelastwem jakie trzeba kupić w sklepie żeby mieć jedną oś (ok 300zł za same wałki, łożyska, śruby, nakrętkę).
2. Wiem że tam jest tylko jedna oś! I nie jest problemem plastikowego dremela ustawiać tak żeby najpierw były dwie równoległe linie, a potem kolejne dwie które zamkną prostokąt ;p
m.
Eh, mogłem od razu na pisać...
1. Tanie w porównaniu z żelastwem jakie trzeba kupić w sklepie żeby mieć jedną oś (ok 300zł za same wałki, łożyska, śruby, nakrętkę).
2. Wiem że tam jest tylko jedna oś! I nie jest problemem plastikowego dremela ustawiać tak żeby najpierw były dwie równoległe linie, a potem kolejne dwie które zamkną prostokąt ;p
m.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Tutaj poluj:
http://allegro.pl/proxxon-20150-stol-kr ... 72559.html
Aluminiowe, ale no jaskółki.
No i dwie osie.
http://allegro.pl/proxxon-20150-stol-kr ... 72559.html
Aluminiowe, ale no jaskółki.
No i dwie osie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Kurde MlKl, muszę chyba się kiedyś wybrać do ciebie na szkolenie w tej sztuce myśliwskiejMlKl pisze:Zdecydowanie wolę polować na złomowiskach. Cztery sztuki takich posuwów na wałkach fi25 ze śrubami kulowymi NSK 20x5 kosztowały 90 zł.