jestem nowy na forum także proszę o wyrozumiałość

Ale sprawa dla mnie jest ważna. Ale do rzeczy.
Chcę kupić kompresor taki jak w temacie: Metabo Profi 390-10/150.
Tutaj szybki podgląd na dane techniczne:
- Termiczne zabezpieczenie silnika
- Napęd pasowy osłonięty, duże koła napędowe pełnią funkcję wentylatora
- Wyłącznik ciśnieniowy z odciążającym zaworem rozruchowym
- Reduktor ciśnienia
- 2 manometry - ciśnienie w zbiorniku i ciśnienie wyjściowe po redukcji
- Wydajność teoretyczna: 390 l/min
- Wydajność efektywna: 250 l/min
- Ciśnienie maksymalne: 10 bar
- Pojemność zbiornika: 150 l
- Ilość cylindrów: 2
- Ilość stopni sprężania: 1
- Moc silnika: 3.0 KM / 2,2 KW
- Napięcie zasilania/ częstotliwość: 400/50 V/Hz
- Wymiary: 1380x435x1050 mm
- Ciężar: 85 kg
Posiadam dom oraz na stanie 3 auta. Kompresora będę potrzebował głównie do podłączenia klucza pneumatycznego i wymiany kół w 3 autach osobowych, czasami pomalować coś (rzadko), przedmuchać.
Kompresor nie będzie używany codziennie po kilka godzin tylko raz na jakiś czas. Decyzja padła na Metabo, gdyż chce kupić kompresor na lata (z wielu źródeł wynika, że Metabo to dobra firma). Także klucza będę używał do odkręcania śrub kół, przedmuchiwania filtrów i prac wokół domu.
Do tego chcę kupić lepszej jakości klucz pneumatyczny Bety (ze wględu na mniejsze zużycie powietrza) - tutaj dane:
Klucz udarowy dwukierunkowy Beta 1927CD
Obroty biegu jałowego 7 000 obr./min.
Maks. moment obrotowy 1020 Nm
Moment roboczy 610 Nm
Wlot powietrza 1/4” GAS
Ciśnienie robocze 6.2 Bar
Zużycie powietrza śr. 130 l/min.
Ø przewodu powietrza 10 mm
Max. rozmiar śruby kl.8.8 M22 34 mm
Max. rozmiar śruby kl.12.9 M18 27 mm
Taki zestaw powinien bez problemu uciągnąć mocno zapieczone śruby.
I pytanie do was o wiele bardziej doświadczonych ode mnie. Czy warto jest kupić taki zestaw. Czy to dobry wybór. Czy taki kompresor do domu i do takich zastosowań jak moje to dobry wybór? Myślałem też o 100l Metabo, ale nie chcę żeby w bańce zabrakło powietrza żeby przy malowaniu, żeby niezałączał sie co 5,min. Ale to w razie czego bo malowane będzie nim rzadko. A wydajność na wyjściu 250l/min może to nie tak dużo ale pistolet lepszy czy gorszy uciągnie. A lakierował profesjonalnie nie będę - domowe zastosowanie, ale żeby był zapas mocy głównie pod klucz .Bardzo proszę o wasze opinie na temat tego kompresora i mojego wyboru. Dobry?warto? Może polecicie inny kompresor w podobnej cenie?