jaki materiał na imak 70x70x100 i gdzie kupie w wawie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
jaki materiał na imak 70x70x100 i gdzie kupie w wawie
Muszę dorobić imak nożowy do tokarki, chodzi tu o mała tokarkę stołową do hobbystycznych zastosowań, stad moje pytanie jaki materiał na imak aby dało się go w miarę łatwo obrobić i przede wszystkim kupić w takiej ilości jak mi potrzeba a nie całą sztangę.
Czy ktoś może poradzić gdzie w wawie lub jej okolicach można w detalu nabyć takiego żelastwa ?
A może ktoś chętny do wykonania imaka - przynajmniej frezowanie i otwór centralny. Przekrój imaka w okolicach 60x60 do 70x70 do osi wrzeciona mam 77mm, noże 12x12. wtedy podeślę rysunek.
Ale głownie mam problem ze zdobyciem materiału.
Czy ktoś może poradzić gdzie w wawie lub jej okolicach można w detalu nabyć takiego żelastwa ?
A może ktoś chętny do wykonania imaka - przynajmniej frezowanie i otwór centralny. Przekrój imaka w okolicach 60x60 do 70x70 do osi wrzeciona mam 77mm, noże 12x12. wtedy podeślę rysunek.
Ale głownie mam problem ze zdobyciem materiału.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
W warszawie przy ulicy wileńskiej jest sklep metalowy, niestety nazwy nie pamiętam . Ja tam kupowałem często wyroby z Al ale artykuły żelazne też tam mają. Tylko !uwaga! na tej ulicy to są 2 sklepy obok siebie. Ten o którym mówie ma plastikowe szare okna i drzwi ^^. Tną materiał na miejscu. Obsługa jest przyjemna i klienta nie traktują jak intruza
więc myslę, że co do wymiarów i ilości materiału to można się dogadać.
Pozdrawiam
Pneumokok

Pozdrawiam
Pneumokok
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1