Myjka ultradźwiekowa
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Myjka ultradźwiekowa
Ostatnio zastanawiam się nad zakupem jakiejś małej myjki ultradźwiękowej. Pierwsze moje kroki skierowałem na Allegro i widzę, że takie urządzenia są w cenie około 200-300 złotych. Czy za tą kwotę da się kupić coś sensownego? Myjka nie musi być duża, chciałbym by służyła mi do czyszczenia kształtek mosiężnych z pozostałości pasty polerskiej oraz drobnych elementów z różnych smarów/nagarów (to moje cele na dzień dzisiejszy, być może później dojdzie coś jeszcze). Czy te myjki po 300zł dadzą radę? Przyznam że myjki to dla mnie nowy temat i stąd moje pytanie...
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Ultradzwiękowa myjka z lidla nie jest ultradzwiękową myjką.Jest wibratorem,który trzęsie pojemnikiem z wodą.I tak naprawdę nic nią nie umyjesz,nawet rąk.Niestety dla celów reklamowych można u nas wszystko napisać nie biorąc odpowiedzialności za słowo pisane. Tak naprawdę myjące myjki to Elma-nie mniej niż 2K,czasem trafisz na tanie chińskie podróby za 400-600 zeta.Po kilku miesiącach albo nagle milkną albo odkleja się piezoelement. W każdym razie jeśli kupujesz to pamiętaj by wanna była metalowa-jest szansa by była to myjka a nie wibrator.
-
Na allegro czasem trafiają się profesjonalne używki.
z nowych to niezła jest ta oferta http://www.polsonic.com
Tu się z kolegą nie zgadzam. Daleko jej do profesjonalnej ,ze względu na nędzny przetwornik i małą moc ultradźwięków ( o ile, to co ten przetwornik przetwarza mieści się w pasmie ultradźwiękowym).Myc nią jednak można ,tyle ,że mniej efektywnie, ale i tak lepiej niż mechanicznie -szczotką . Brzęczenie wynika ,ze słabego filtrowania napięcia zasilacza,ale to tutaj działa na korzyść skuteczności ,kosztem cichej pracy.
Przy użyciu dobrego płynu do myjek efekty nie są takie marne.
z nowych to niezła jest ta oferta http://www.polsonic.com
.Bbuli pisze:Ultradzwiękowa myjka z lidla nie jest ultradzwiękową myjką.Jest wibratorem,który trzęsie pojemnikiem z wodą.I tak naprawdę nic nią nie umyjesz,nawet rąk..
Tu się z kolegą nie zgadzam. Daleko jej do profesjonalnej ,ze względu na nędzny przetwornik i małą moc ultradźwięków ( o ile, to co ten przetwornik przetwarza mieści się w pasmie ultradźwiękowym).Myc nią jednak można ,tyle ,że mniej efektywnie, ale i tak lepiej niż mechanicznie -szczotką . Brzęczenie wynika ,ze słabego filtrowania napięcia zasilacza,ale to tutaj działa na korzyść skuteczności ,kosztem cichej pracy.
Przy użyciu dobrego płynu do myjek efekty nie są takie marne.