Ideal - Półautomat Ideal Tecnomig 200 MMA.

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
nowakus
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2

Ideal - Półautomat Ideal Tecnomig 200 MMA.

Post napisał: nowakus » 17 lis 2015, 13:18

Witam,
Chciałbym sobie kupić migomat do lekkich prac warsztatowych. Chodzi o pospawanie profili (ścianka max 3mm) rur, tłumików. Przeglądam rynek wtórny migomatów i dość kiepsko to wygląda. Znalazłem w internecie salon spawalniczy. Udałem się tam i w tych pienądzach jakie mam na ten cel (ok 1,5kzł na spawarkę) polecono mi spawarkę firmy Ideal Tecnomig 200 MMA. Jej parametry z strony:

Profesjonalny inwertorowy półautomat spawalniczy do spawania metodą MIG-MAG drutem spawalniczym w osłonie gazu, spawania metodą FLUX drutem spawalniczym bez gazu osłonowego oraz metodą MMA.

Doskonale sprawdza się przy spawaniu cienkich materiałów ze stali, stali nierdzewnej, aluminium i jego stopów.

Zasilanie jednofazowe.

Maksymalna szpula z drutem: 5 kg.

Urządzenie wyposażone w gniazdo EURO do podłączenia uchwytu spawalniczego.

Płynna regulacja prądu i napięcia spawania.

Przy spawaniu metodą MIG-MAG możliwość regulacji: prądu spawania, prędkości podawania drutu.

Profesjonalny podajnik drutu: wewnętrzny, 2-rolkowy.

Chłodzony wentylatorem.

Zabezpieczenie przeciw przeciążeniu.

Cena urządzenia z akcesoriami: uchwytem spawalniczym MIG 15/3m z wtykiem EURO, przewodem masowym, przewodem elektrodowym.

Gwarancja 12 miesięcy.

Model
TECNOMIG 200 MMA DIGITAL
-
Zasilanie
230V
-
Częstotliwość Hz
50/60
-
Zakres regulacji prądu spawania
30-200 A
-
Stopień ochrony
IP 21
Prąd max. spawania
200 - 60%
-
Średnica drutu proszkowego
0,6-1,2mm -
Moc
6,1kW

Twoja nowa spawarka zostanie dostarczona w solidnym kartonowym opakowaniu z kpl. przewodów MMA, masowym, MIG-MAG MB15 3m
W zestawie znajdziesz też instrukcję obsługi w jezyku polskim, na maszyny udzielana jest gwarancja 24 miesiące przy zakupie na Paragon i 12 miesięcy przy zakupie na Fakturę.

Powiem szczerze 1600zł za spawarkę inwerterową MMA/Mig-Mag z 2 letną gwarancja wydaje misie kuszącą propozycją. Szczególnie, że sklep jest ok 20km od mojego domu. Pytałem się, mają wszystkie cześci eksploatacyjnie. Czy ktoś miał styczność z tym sprzętem i może się wypowiedzieć na jego temat czy warto kupić.
Pozdrawiam. nowakus

Tagi:

Awatar użytkownika

Mat3ys
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: Mat3ys » 17 lis 2015, 13:21

Jeśli chodzi o chińczyki to polecam Shermana i Magnum.

Autor tematu
nowakus

Post napisał: nowakus » 17 lis 2015, 13:24

Jak byłem w tym sklepie to też mieli Shermany i mówili że lepiej ten. Spawał kolega Shermanem ? Jak to działa?

Awatar użytkownika

Mat3ys
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: Mat3ys » 17 lis 2015, 13:28

Spawałem na dwóch shermanach. Jeden na 230V miałem go ponad rok bez żadnych zastrzeżeń. Drugi to 250Y również super.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”