Witam
Chciałbym wiedzieć co sądzicie o taśmówce DEDRY DED7723, jakie ma wady i czy dużo.
Taśmówka
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
wady:
-problem z ustawieniem maszyny żeby taśma nie spadała (w zależności od egzemplarza 10min do kilku godzin roboty)
-problemy z ustawieniem osi ciecia żeby idealnie prostopadle cieła ale to tez do ustawienia.
-brak chlodzenia przez co trzeba stac i smarowac taśme olejem żeby nie uległa szybkiemu zużyciu.
-wolna....
do amatorskiego warsztatu, hobby itd nadaje sie idalnie bo jest tania i przy odrobinie checi spełnia swoje zadanie, nawet do normalnego warsztatu sie spełnia ale już denerwuje małą wydajność, uciążliwość itd
jeśli tylko założysz jej dobrą taśme (tą dołączoną do piły możesz smiało oddać odrazu na złom) to będzie Ci znacznie łatwiej odrazu
-problem z ustawieniem maszyny żeby taśma nie spadała (w zależności od egzemplarza 10min do kilku godzin roboty)
-problemy z ustawieniem osi ciecia żeby idealnie prostopadle cieła ale to tez do ustawienia.
-brak chlodzenia przez co trzeba stac i smarowac taśme olejem żeby nie uległa szybkiemu zużyciu.
-wolna....
do amatorskiego warsztatu, hobby itd nadaje sie idalnie bo jest tania i przy odrobinie checi spełnia swoje zadanie, nawet do normalnego warsztatu sie spełnia ale już denerwuje małą wydajność, uciążliwość itd
jeśli tylko założysz jej dobrą taśme (tą dołączoną do piły możesz smiało oddać odrazu na złom) to będzie Ci znacznie łatwiej odrazu

141 T BW 1.1 S t5.0 D60.3 H-L045 ss nb
141 T BW 8.1 S t1.2 D38.0 H-LO45 ss nb
141 T BW 8.1 S t1.2 D38.0 H-LO45 ss nb
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
jeśli chodzi o prome to raczej zawyżają ceny widać to np. na tokarce nuToola która kosztowała 2500zł a proma identyczna tylko innego koloru dwa razy tyle . w pracy mamy 2 ich wiertarki i nawet jak by mi za pół ceny dawali mi je do garażu to bym ich nie chciał. a piła dedry do domowego zastosowania się nada
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-