Silnik buczy albo nie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
Silnik buczy albo nie
Mam dwa gniazdka sily w obu sa 3 fazy i ziemia. Gniazda sa oddzielone osobnymi korkami ale zasilane z jednej lini. I tak do jednego gniazda mam wlaczony falownik i on kreci silnikiem bez problemu. Ale jak wepne silnik bez falownika to silnik buczy jakby byl brak fazy, ale 3 fazy sa. A w deugim gniezdzie dziala wsio ok. Co moze byc powodem ze silnik bez falownika nie kreci? Czyzby spalone korki?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Silnik buczy albo nie
korki nie ale bezpieczniki już tak a właściwie jeden bo gdyby były 2-wa to nawet nie byłoby buczenia .andrejch2 pisze:Czyzby spalone korki
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Re: Silnik buczy albo nie
Jakie masz zabezpieczenia? Topiki czy nadprądowe automaty?
Czym badasz i stwierdzasz że są 3 fazy? Próbówką czy prądowo pod obciążeniem? Oczywiście zakładam że przy pomiarze masz pustą wtyczkę, bo jak mierzysz na zapiętym silniku to zawsze pokaże że jest 3 fazy (połączenie uzwojeń w silniku)
Czym badasz i stwierdzasz że są 3 fazy? Próbówką czy prądowo pod obciążeniem? Oczywiście zakładam że przy pomiarze masz pustą wtyczkę, bo jak mierzysz na zapiętym silniku to zawsze pokaże że jest 3 fazy (połączenie uzwojeń w silniku)