Zakup Głowicy b16 do wiertarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Zakup Głowicy b16 do wiertarki
Witajcie.
Zamierzam kupić głowice do wiertarki amatorskiej, stożek b16. Proszę poradzić tanią kluczykową lub samozaciskową. Bicie do 0.08 mm dla mnie jest ok. Budget niechaj do 50 za kluczykową i 80 samozaciskową. 170 z za Rohm Prima to drogo.
Kiedyś kupowałem kluczową głowicę kluczykową Werk za 30 pln z biciem 0.08 mm i byłem zadowolony, lecz niema teraz takich.
Widzę Geko, różne modele, lecz nie wiem jakie bicie mają.
Proszę o rade. Może ktoś ma poleconego sprzedawcę na Allegro.
Ps. Mieszkam w Warszawie, mogę przyjść do sklepy z wrzecionem i wskaźnikiem, aby sprawdzić na miejscu.
Dziękuje!
Zamierzam kupić głowice do wiertarki amatorskiej, stożek b16. Proszę poradzić tanią kluczykową lub samozaciskową. Bicie do 0.08 mm dla mnie jest ok. Budget niechaj do 50 za kluczykową i 80 samozaciskową. 170 z za Rohm Prima to drogo.
Kiedyś kupowałem kluczową głowicę kluczykową Werk za 30 pln z biciem 0.08 mm i byłem zadowolony, lecz niema teraz takich.
Widzę Geko, różne modele, lecz nie wiem jakie bicie mają.
Proszę o rade. Może ktoś ma poleconego sprzedawcę na Allegro.
Ps. Mieszkam w Warszawie, mogę przyjść do sklepy z wrzecionem i wskaźnikiem, aby sprawdzić na miejscu.
Dziękuje!
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Zakup Głowicy b16 do wiertarki
Przy tej cenie żaden producent ani sprzedawca nie podaje max bicia uchwytu, jeden może mieć bicie 0,02 a drugi 0,4mm. Przy tej najtańszej chińskiej masówce nie ma kontroli jakości.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Wybierz taki uchwyt , który w miarę pasuje na trzpieniu i nie spada z byle powodu.
Masz poczucie humoru.....Proszę poradzić tanią kluczykową lub samozaciskową. Bicie do 0.08 mm dla mnie jest ok. ...

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Niestety to gorzkie doświadczenie.Masz poczucie humoru.![]()
Kupowałem kilka głowic no name, powiem, że samozaciskowy chińczyk może nawet nie bić, a może i 0.32 bić.
Nie chcę stracić na kolejnym zakupie.
Również kupowałem używane głowicy Rohm spiro, bije 0.3 mm oraz Albrecht, bije 0.15 mm. Rezygnuje z zakupu używanych nadal.
Dodane 11 minuty 52 sekundy:
I cieszyłbym się z tego.
Nawet zdaje sobie sprawę z tego, że 1-16 samozaciskowa głowica może być zbyt wielka dla kruchego wrzeciona chińskiej wiertarki ciężarem w 18 kg i kiedyś urwie go...

Dodane 21 minuty 57 sekundy:
Korzystając z okazji jeszcze poproszę o polecić sklep z łożyskami. Będę potrzebował kulkowe, ZKL, SKF, lepszych nie potrzebuje.
Dziękuje.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
np. stożekSasaman pisze:sklep z łożyskami
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos