Frezarka Maktek ZX7045 A-Z
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Maszyna dotarła zamocowałem statyw czujnika do pinoli i przejeżdżałem stołem wzdłuż i w szerz na środku po bokach stołu wahania na czujniku 1setka tylko na samych końcach było 2 setki tylko na pinoli lekki luz w granicach 3 setek no to jak na skrobanie pałeczkami to chyba dobrze nie wiem czemu wszyscy podchodzą z ironią i ze wszystko co niby z chin to totalna kaszana tak jak pisałem wcześniej maszyna może pochodzi z chin składana w niemczech ale hilti też część produkcji przeniosła do chin i jakoś ludzie kupują i płacą ciężkie pieniądze za sprzęt który produkowany jest w chinach w firmie mamy pełno sprzętu hilti i naprawdę można nimi orać ciężko i zrobione pałeczkami jeżeli by niektórzy ludzie wiedzieli jaka jest polityka produkcyjna w chinach to w chinach też robią dobry sprzęt tylko nie zapłacimy za niego 1000$ a parę tysięcy i dostaniemy dobry sprzęt .
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Nikt sie nie śmieje, tylko zawsze dziwi mnie, że chińczycy udają skrobanie.
Osoba bez wiedzy nie będzie miała zielonego pojęcia co to jest skrobanie i uzna takie ryski za przypadkowe, a osoba która ma wiedze i wie co to skrobanie i je rozpozna jest jednocześnie świadoma, że skrobanie płaszczyzn które nie są idealne to trochę takie... bez sensu?
Osoba bez wiedzy nie będzie miała zielonego pojęcia co to jest skrobanie i uzna takie ryski za przypadkowe, a osoba która ma wiedze i wie co to skrobanie i je rozpozna jest jednocześnie świadoma, że skrobanie płaszczyzn które nie są idealne to trochę takie... bez sensu?

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
co kraj to obyczaj i różne wizje robiłem na budowie dużej hali u koreańców normalnie beton w fazie wiązania leje sie wodą aby nie pękał oni nie wiem czemu posadzkę wygładzoną po tzw helikopterach polewali czymś w rodzaju oleju nie dało sie po tym chodzić bo ślisko jak na lodowisku i każdy sie dziwił po co oni to robią i tak też może jest z tym pseudo skrobaniem chińskim może najpierw dokładnie szlifują a później robią pseudo skrobanie bo to wyląda na jakiś powtarzalny wzór może w celu lepszego smarowania dwóch płaszczyzn przylegających do siebie trzeba by było zapytać chinoli co to ma na celu