We Lwowie mówią: jeden miłuje, drugi piłuje...
Wybór zestawu kluczy płasko-oczkowych do 400zł
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Wybór zestawu kluczy płasko-oczkowych do 400zł
Ten zestaw jest ok.
https://m.ce neo.pl/39611239;pla?se=5v3Uyaq6FigPIlaruDYdVvUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMIms2M_qLa4QIVVA8YCh1xJwllEAEYASACEgIzNPD_BwE#tab=click
Mariusz.
https://m.ce neo.pl/39611239;pla?se=5v3Uyaq6FigPIlaruDYdVvUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMIms2M_qLa4QIVVA8YCh1xJwllEAEYASACEgIzNPD_BwE#tab=click
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
W pewnym sensie masz racje ale nie zupełniejasiu... pisze: ↑22 wrz 2021, 19:54A tak się z ciekawości spytam, do czego wam ten zestaw kluczy? Żeby mieć?
Przecież w zestawach połowa kluczy nie zostanie użyta ani razu. Nie lepiej kupować klucze na sztuki? Wtedy masz możliwość kupowania takich, jakie ci są rzeczywiście potrzebne. No tak, trzeba je trzymać w szufladzie, albo na haczykach na desce, na ścianie, bo nie będzie pudełeczka, w którym te klucze tak fajnie wyglądają.
Właśnie, wyglądają, bo ani to trwałe, ani potrzebne, zamiast zestawu kilkudziesięciu badziewnych kluczy możesz kupić kilka tych, z których się korzysta. A jak się taki złamie, to kupujesz drugi. Czy tak jest taniej? Moim zdaniem tak, ja się z "zestawów" wszystkiego wyleczyłem.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
No cóż, "używaj wyszukiwarki" odnosi się też do starszych uczestników forum, z tym, że wówczas pomaga wyszukiwarka gógla.
Pierwszy z brzegu temat z https://forum-mechanika.pl/threads/co-s ... eko.32653/
Kup klucze płasko oczkowe. Poczujesz się jak Superman. Można złamać je siłą umysłu
Geko to jest tani chińczyk. O ile nadaje się jeszcze jako tako do sporadycznego niezbyt zapartego użytkowania, o tyle w warsztacie raczej miejsca nie zagrzeje... Ja kupiłem kiedyś podnośnik trapezowy od nich i jakimś cudem dała radę przeskoczyć zębatka
Geko do jakości daleko.
Plastelina a nie narzedzia. Kupiłem kiedys sciagacz do łozysk tylko dla tuleii w zestawie. przy pierwszym uzyciu konczył sie gwint na srubie
Jeśli kolega chciał zareklamować szmelc, którym handluje, to chyba pomylił fora

Pierwszy z brzegu temat z https://forum-mechanika.pl/threads/co-s ... eko.32653/
Kup klucze płasko oczkowe. Poczujesz się jak Superman. Można złamać je siłą umysłu

Geko to jest tani chińczyk. O ile nadaje się jeszcze jako tako do sporadycznego niezbyt zapartego użytkowania, o tyle w warsztacie raczej miejsca nie zagrzeje... Ja kupiłem kiedyś podnośnik trapezowy od nich i jakimś cudem dała radę przeskoczyć zębatka
Geko do jakości daleko.
Plastelina a nie narzedzia. Kupiłem kiedys sciagacz do łozysk tylko dla tuleii w zestawie. przy pierwszym uzyciu konczył sie gwint na srubie
Jeśli kolega chciał zareklamować szmelc, którym handluje, to chyba pomylił fora

Ja polecam markę Bahco, mam klucz francuski tej firmy oraz parę innych narzędzi, idealnie spasowany mechanizm, chodzi leciutko i jest wykonany z lepszej jakości stali, niż produkty większości firm. Polecam także markę Stanley, jedna półka niżej niż Bahco, ale to w dalszym ciągu porządne i starannie wykonane narzędzia.
Kto pyta, nie błądzi.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Rafalgl pisze:jest wykonany z lepszej jakości stali, niż produkty większości firm
Jak to sprawdziłeś? Robiłeś jakieś badania materiałowe?
Pozdrawiam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
a się tu dołączę. Bo miałem trochę kontaktu z Bahco i faktycznie jakość całkiem w porządku, w końcu to szwedzka marka. Taka ciekawostka, Bahco połączyło się z Eurotools i jest to podobna jakość. No tak, pewnie że drogie jak diabli, dlatego dla siebie nie kupuję.
Po co badania? Widzę po zużyciu a raczej braku zużycia w porównaniu z innymi narzędziami. Ciężko jest zarysować ten metal. Klucz już trochę przeszedł a wygląda jak w dniu zakupu.
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Cześć. Chcę kupić walizkę narzędziową. Zastosowanie głównie do auta, domu itp. Zależy mi na tym, aby posłużyła na lata (trwałe elementy) . Z czego wy korzystacie i możecie polecić? Budżet do 1000 zł.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Richman Exclusive - budżet dużo niższy niż zakładasz a bardzo dobra jakość
Możesz ewentualnie zastanowić się nad kupieniem pojedynczych narzędzi - będzie kosztowało o wiele mniej niż cały zestaw i często takie narzędzia są znacznie lepszej jakości niż w sytuacji w której kupujesz je razem w walizce :
Możesz ewentualnie zastanowić się nad kupieniem pojedynczych narzędzi - będzie kosztowało o wiele mniej niż cały zestaw i często takie narzędzia są znacznie lepszej jakości niż w sytuacji w której kupujesz je razem w walizce :