Całe imadło takie bo wykręciłem szczękę i to samo jest nie wiem co frezować szczękę czy imadło?egojack1 pisze:Ładnie, może spróbuj nieco poluzować śruby mocujące szczękę stałą imadła, bo pośrodku jest niewielki brzuch, tak jakby śruby ściągnęły szczękę.
Frezarka Maktek ZX7045 A-Z
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Ciekawe konstrukcje, tylko jak zwykle jesteś bardzo oszczędny w słowach, w opisie
. Napisz kilkanaście zdań na temat swoich udoskonaleń np co to za przekładnia w osi X, jak jest rozwiązane jej zasprzęglanie i rozsprzęglanie ze śrubą napędową stołu. Dlaczego w osi Z zdecydowałeś się na łańcuch? Czy dobrze widzę, że pasek w osi Y jest łączony? Czy te kupione regulatory potrafią dać minimalne stabilne obroty silników nieco wyższe od zera, czy przy zerze jest problem? Czy jesteś zadowolony z modyfikacji, czy coś jest do poprawki?

-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
Dokładnie nie wiem ale śruba jest 12M i jest w komplecie wraz z stożkami i tulejami redukcyjnymi oraz frez 80 i uchwyt wiertarski.ARGUS pisze:Jakiej średnicy jest otwór we wrzecionie
i czy śruba mocująca frezy była w komplecie czy dorabiałeś ?
Co do posuwu:
Przekładnia i silnik to komplet z wózków inwalidzkich o taki
http://allegro.pl/silnik-24v-do-wozkow- ... 41760.html
Jest to przekładnia ślimakowa i w niej jest zazębiany silnik są to naprawde bdb silniki i mega wytrzymałe.
W Z jest łańcuch bo akurat wszystko miałem nie musiałem kupować

Pasek w Y nie jest łączony to tylko tak wygląda regulatory dają stabilne obroty 0-100%
Kolejny etap to Liniały a z dotychczasowych modyfikacji jestem bardzo zadowolony