Prawda ze lepiej zobaczyć maszyny na żywo ?
Bez tego harmideru na forum ?

Zrobię dokładnie tak samo (nie, że kupię z firmy WIECZOREK, ale że się spotkam z producentamixCobra2 pisze:Witam
Jestem osobą początkującą w branży, niemniej jednak podjąłem decyzje o zakupie plotera frezującego. Po kilku prośbach o pomoc w wyborze dałem sobie spokój bo albo każdy chwali swoje albo krytykuje wszystko co nie jego. I o ile jest to w jakiś sposób konstruktywne to OK.
Ja poszedłem na czuja i po kilku rozmowach zdecydowałem się na zakup maszyny od Pana Wieczorka. Nie są to maszyny najtańsze i nie najdroższe ale! Zaprosili na rozmowę, pokazali w jaki sposób budują maszyny od projektu przez spawanie konstrukcji do pokazu ja działa maszyna. I najważniejsze, wytłumaczyli i podpowiedzieli dlaczego tak będzie lepiej niż ja sobie wymyśliłem. Ploter w czasie pokazu zrobił bardzo dobre wrażenie, płyta aluminium po obróbce na w/w wyglądała bardzo ładnie (nie dokonywałem pomiarów oczywiście). Naprawdę warto pojechać i porozmawiać. Maszyny robią przeróżne i wiedzę mają sporą.
Do mnie ploter przyjedzie w połowie lutego a jak się będzie sprawował... Zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkich pomocnych.
Tajemnica, tak samo jak Twoja cenaxCobra2 pisze:...Ale z chęcią posłucham dlaczego akurat Kimla była by lepsza. Też była w moich rozważaniach przed zakupem. Jeśli przytoczysz jakieś suche i twarde fakty przemawiające za Kimlą, z pewnością będzie to bardzo pomocne wielu użytkownikom tego forum, a i Ja będę mądrzejszy.