Czyszczenie gwintu wewnętrznego z opiłków
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
To co widzisz robione było zupełnie amatorsko na podobnej jak te tutaj (za ~150zl), a nie przemysłowej, wiec za efekt nie ręczę.
http://www.cyfronika.com.pl/narzedzia_myjki.htm
http://www.cyfronika.com.pl/narzedzia_myjki.htm
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 13
Ano, nie ma co ręczyć
.
Ja od razu z grubej rury wypatrzyłem takie coś: http://allegro.pl/myjka-ultradzwiekowa- ... 76069.html nie wiem tylko czy nie przesrost formy nad treścią
Ciekawe jak by ją tak zalać brudpurem np jak by czyściła
. Jakąś pewno kupię i potestuje sobie.
ALZ, to wszystko są wałki także problemu z ustawieniem by nie było ^^. Pytanie tylko, czy ktoś czegoś takiego próbował do własnie usuwania i wiórów i tłuszczy.

Ja od razu z grubej rury wypatrzyłem takie coś: http://allegro.pl/myjka-ultradzwiekowa- ... 76069.html nie wiem tylko czy nie przesrost formy nad treścią

Ciekawe jak by ją tak zalać brudpurem np jak by czyściła

ALZ, to wszystko są wałki także problemu z ustawieniem by nie było ^^. Pytanie tylko, czy ktoś czegoś takiego próbował do własnie usuwania i wiórów i tłuszczy.
-
Bez koszyka wejdzie chyba 
wymiar wewnętrzny myjki (dł*szer*wys) – 150mm*137mm*150mm.
Problem taki, że tą jeszcze kupić bym mógł, to 500zł. Jeżeli ma mi oszczędzić roboty to jestem za. 1000zł (4l u tego samego gościa) już mi się nie widzi. A i tak szerokość wewnątrz jest ta sama (235mm*135mm*150mm). Na przemysłową wielką myjkę mnie nie stać
.

wymiar wewnętrzny myjki (dł*szer*wys) – 150mm*137mm*150mm.
Problem taki, że tą jeszcze kupić bym mógł, to 500zł. Jeżeli ma mi oszczędzić roboty to jestem za. 1000zł (4l u tego samego gościa) już mi się nie widzi. A i tak szerokość wewnątrz jest ta sama (235mm*135mm*150mm). Na przemysłową wielką myjkę mnie nie stać

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Może końcówka do pistoletu do sprężonego powietrza?
Powiedzmy rurka fi 6 z zalutowanym końcem, a drugim podłączonym do pistoletu do przedmuchiwania.
W bokach tej rurki wywiercone kilka otworów fi, powiedzmy 2mm. Dmuchałoby na boki i wywiewało wióry, oczywiście deal po gwintowaniu do góry nogami, jak się da.
Tak mi coś przyszło do głowy, ale nie jestem do końca przekonany czy nie napisałem głupot
Powiedzmy rurka fi 6 z zalutowanym końcem, a drugim podłączonym do pistoletu do przedmuchiwania.
W bokach tej rurki wywiercone kilka otworów fi, powiedzmy 2mm. Dmuchałoby na boki i wywiewało wióry, oczywiście deal po gwintowaniu do góry nogami, jak się da.
Tak mi coś przyszło do głowy, ale nie jestem do końca przekonany czy nie napisałem głupot

Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Z myjki lepiej nie wyjmować kosza jak przedmiot leży na dnie spada moc ultradźwięków (sprawdzone). A może karcher na gorącą wodę lub parę z krótką lancą w podobnej kabinie jak do piaskowania. Mycie pod ciśnieniem gorącą wodą odtłuści i usunie wióry.
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Czyszczenie gwintu wewnętrznego z opiłków
Jest taki jeden...wygniatać!Zanixi pisze:Mam problem:
Wykonuję gwint m10, długi, nieprzelotowy, wewnętrzny. Materiał to aluminium pa6. Problem polega na doczyszczeniu tego gwintu z opiłków. Nie może w środku zostań ani jeden... Pomysły?
-
Gnitowniki ciężko dostępne a i pewnie drogie w cholerę.
I gniotownikiem nie zrobię znów w rurze z pa38 fi 20x1,5 gwintu m18 bez zwiększenia średnicy zewnętrznej, mm?
grzes_rupinski1, masz jakieś doświadczenia z takimi myjkami? Jak to sie spisuje w praktyce? Im więcej opinii tym lepiej ^^.
spawacz21 , problem może być taki, że to może jeszcze bardziej wiór w ten gwint wepchnąć. Poza tym, to znów praca której wolał bym uniknąć jeżeli jest taka możliwość.
I gniotownikiem nie zrobię znów w rurze z pa38 fi 20x1,5 gwintu m18 bez zwiększenia średnicy zewnętrznej, mm?

grzes_rupinski1, masz jakieś doświadczenia z takimi myjkami? Jak to sie spisuje w praktyce? Im więcej opinii tym lepiej ^^.
spawacz21 , problem może być taki, że to może jeszcze bardziej wiór w ten gwint wepchnąć. Poza tym, to znów praca której wolał bym uniknąć jeżeli jest taka możliwość.