Zakup frezarki cnc, NOWA 1060x860 servo
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Zakup frezarki cnc, NOWA 1060x860 servo
Witam.
Poszukuje frezarki cnc o polu roboczym min. 1060x860 do obróbki aluminium.
Założenia
- Cena do 90 000 zł.
- Pole robocze min. 1060x860x200
- Stół teowy z podziałką 50 mm / rowki 10 mm / grubość stołu 40 mm/ materiał Pa9 /Pa13
- Wrzeciono 5 kW / mocowanie stożek 30 / z wymianą narzędzia aut.
- Magazynek na narzędzia
- Serwo napędy
- Dokładność obróbki do 0,02 mm
Proszę o pomoc w wyborze frezarki, mile widziane linki.
Poszukuje frezarki cnc o polu roboczym min. 1060x860 do obróbki aluminium.
Założenia
- Cena do 90 000 zł.
- Pole robocze min. 1060x860x200
- Stół teowy z podziałką 50 mm / rowki 10 mm / grubość stołu 40 mm/ materiał Pa9 /Pa13
- Wrzeciono 5 kW / mocowanie stożek 30 / z wymianą narzędzia aut.
- Magazynek na narzędzia
- Serwo napędy
- Dokładność obróbki do 0,02 mm
Proszę o pomoc w wyborze frezarki, mile widziane linki.
Tagi:
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 17
Wejdź na forum Dacia i zapytaj jaki samochód polecają to się dowiesz że najlepsza jest Dacia i nie ma sobie równych pod względem osiągów, jakości itd. a jak staniesz na ulicy toooo ? no właśnie.
W Polsce jest bardzo dużo firm które obrabiają aluminium i mają swoje strony internetowe, więc co za problem odwiedzić stronę takiej firmy i zobaczyć jakiej produkcji maja maszyny.
W Polsce jest bardzo dużo firm które obrabiają aluminium i mają swoje strony internetowe, więc co za problem odwiedzić stronę takiej firmy i zobaczyć jakiej produkcji maja maszyny.
-
- Kontakt:
avatar_mk pisze:Maszyna ma być tylko do obróbki aluminium czy stal w przyszłości też? Jaki duży magazyn narzędzi. Producentów maszyn jest sporo Onred, Kimla, Ergwind, Mg-Certus, Gafmet, Datron, Seron i wielu innych, jest w czym wybierać. Maszyna ma być nowa ?
Obrabiam wyłącznie aluminium. Z magazynkiem narzędzi 5 szt (na chwilę obecną).
Na targach w Kielcach oglądałem na stoisku Seron frezarkę jakąś nową, trudno ją znaleźć w ofercie. Wyglądała na sztywną maszynę z mocnym wrzecionem coś ok. 8kW. Może średnio wykonany stół teowy.
Dobrym pomysłem będzie podjechać na miejsce do Seron i zapoznać się z ofertą. Biorąc pod uwagę że mam dosłownie kilka km. Onred podoba mi się konstrukcja frezarek zaś to drugi koniec Polski.
[ Dodano: 2016-03-20, 12:54 ]
Wysłałem zapytanie na taką konfigurację do ONRED. Zobaczymy jak będą koszty.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
nie wiem jak z ceną ale onred zaczyna przeginac pałę, sprzedaż wam nie idzie czy jaki ch**?
zanizacie ceny na allegowno itd, za 9 dych mozna fajną frezarke zrobic, centrum nawet z bajerami, i niech nikt nie wciska kitu ze tylko onred, jestem jeszcze ja, jest jeszcze certus i jest ergwind i jeszcze kimla, oczywiscie zara oprawiec dupografii od krzywej sryuby nazwie mnie smieciarzem, juz sie przyzwyczailem, ale w tym roku pusciłem juz dwie maszyny w swiat (do UK), no ale podobnie jak onredy robie jednostkoowo, na zamowienie raczej niz wyprzedzajac czas do przodu, klient mowi co chce, jakich tolerancji itd i potem umowa i termin, więc w zasadzie na jedno wychodzi, roznica polega na tym ze ja sie nie reklamuje nigdzie, więc kochane onredy moze przestaniecie sie reklamowac na aukcjach i olxach i zobacyzmy czy klienty beda uderzać? ironia losu czy też ironia braku kasy?
a przypomniało mi się coś
dla wnikliwych
Przemek Kimla nigdy nie pisał zrobilem to i tamto czy tez robilismy to i tamto ale firma kimla zrobila to i tamto, czyli wy0lapywanie goglowych tagów hehe, wszystko pod handel, zero duszy i zastanowienia sie nad sensem stworzenia czegoś, pytanie do onredow, tez chcecie tak skonczyc? kasa to nie wszystko
zanizacie ceny na allegowno itd, za 9 dych mozna fajną frezarke zrobic, centrum nawet z bajerami, i niech nikt nie wciska kitu ze tylko onred, jestem jeszcze ja, jest jeszcze certus i jest ergwind i jeszcze kimla, oczywiscie zara oprawiec dupografii od krzywej sryuby nazwie mnie smieciarzem, juz sie przyzwyczailem, ale w tym roku pusciłem juz dwie maszyny w swiat (do UK), no ale podobnie jak onredy robie jednostkoowo, na zamowienie raczej niz wyprzedzajac czas do przodu, klient mowi co chce, jakich tolerancji itd i potem umowa i termin, więc w zasadzie na jedno wychodzi, roznica polega na tym ze ja sie nie reklamuje nigdzie, więc kochane onredy moze przestaniecie sie reklamowac na aukcjach i olxach i zobacyzmy czy klienty beda uderzać? ironia losu czy też ironia braku kasy?
a przypomniało mi się coś
dla wnikliwych
Przemek Kimla nigdy nie pisał zrobilem to i tamto czy tez robilismy to i tamto ale firma kimla zrobila to i tamto, czyli wy0lapywanie goglowych tagów hehe, wszystko pod handel, zero duszy i zastanowienia sie nad sensem stworzenia czegoś, pytanie do onredow, tez chcecie tak skonczyc? kasa to nie wszystko
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt:
Dostałem ofertę z ONRED.
Jako koszty podstawy znałem z ALLEGRO to opcje dodatkowe mnie rozczarowały.
1) Zwiększenie pola roboczego (podstawa 1000x800 mm) o 60 mm
2) Zmiana wrzeciona na inne z mocowaniem stożek iso 30, zacisk pneumatyczny.
Szukam opinii na temat tego wrzeciona. Jakie są zastosowane łożyska. Bo cena nie mała, lecz czy warto?

Jako koszty podstawy znałem z ALLEGRO to opcje dodatkowe mnie rozczarowały.
1) Zwiększenie pola roboczego (podstawa 1000x800 mm) o 60 mm
2) Zmiana wrzeciona na inne z mocowaniem stożek iso 30, zacisk pneumatyczny.
Szukam opinii na temat tego wrzeciona. Jakie są zastosowane łożyska. Bo cena nie mała, lecz czy warto?