Jestem nowa na forum, to mój pierwszy wątek, chciałabym przywitać wszystkich użytkowników serdecznie

Na wstępie proszę o cierpliwość, moja prośba o pomoc, radę, nie jest bezpośrednio związana z tematyką forum.
Nie znam się kompletnie na CNC, jednak mój narzeczony pracuje w firmie i jest programistą CNC i choćby mi 100 razy tłumaczył o co chodzi i choćbym obejrzała 100 filmów na youtube jak pracuje tokarka itd, to tak naprawdę do końca nie wiem o co chodzi

Zbliżają się święta, chciałabym zrobić niespodziankę narzeczonemu, zamówić T shirta z nadrukiem, takim spokojnym, delikatnym, ale żeby to było coś dedykowanego dla Niego, z akcentem związanym z Jego pracą... Skomponowałam małą grafikę i tu moja gorąca prośba o ocenę, czy to dobrze wyglądać będzie, czy wybrałam dobry schemat maszyny, czy to dobrze się prezentuje, czy może wybrać inny rysunek... Co sądzicie?
I jeszcze jedno pytanie, jeśli się ktoś orientuje, o prawa autorskie.. przerysowałam znaleziony schemat w internecie, jednak nie wiem czy takie schematy są ogólnodostępne, w sensie czy taki schemat tyczy się ogólnie budowy wszystkich tego typu tokarek i mogę sobie narysować taki sam na podstawie tego z internetu, czy to jest schemat konkretnej maszyny chroniony prawami autorskimi....