Praca inżynierska z zakresu maszyn CNC

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
mexyk
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Praca inżynierska z zakresu maszyn CNC

Post napisał: mexyk » 18 cze 2007, 19:26

Witam
Jestem studentem ŚWSZ im. gen Jerzego Ziętka w Katowicach. Zdecydowałem się na napisanie pracy inżynierskiej z zakresu maszyn CNC gdyż sam wcześniej byłem programistą maszyny sterowanej numerycznie (WATERJET - ploter tnący wodą pod ogromnym ciśnieniem) w związku z czym prosiłbym o kontakt z osobami mogącymi przesłać mi jakieś materiały z których mógłbym skorzystać przy pisaniu mej pracy, będę bardzo wdzięczny.
W pracy mojej również zawarta jest część tzw. praktyczna, w tym wypadku jest to opisanie i stworzenie prezentacji, w której opisane będzie jak wykonać jakiś element na różnych maszynach i w różnych programach. Załóżmy, że skupię się na góra czterech programach w mojej pracy, jakie proponujecie, do jakiej firmy w województwie śląskim ewentualnie podjechać (umówić się) by porozmawiać o tym programie i stworzyć baze print screenów, gdyż w początku części praktycznej mam wytłumaczyć np. jak narysować linie, koło bądź jakikolwiek element.
Z góry dziękuję osobom zainteresowanym moim postem oraz pomocą jaką otrzymam.
[email protected] - mój adres

Tagi:

kari221
Posty w temacie: 1

Post napisał: kari221 » 06 sty 2011, 22:23

Witam
Pisze prace inżynierską z zakresu maszyn CNC a dokładnie o zastosowaniu obrabiek CNC w procesach produkcyjnych mógłby mi ktoś pomóc? Z góry dzięki
pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”