Chciałem zapytać czy ma to jakaś wartość czy raczej złom
http://imageshack.us/g/12/dscf1021ud.jpg/
imak szybkowymienny
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam.
Ja mam tego typu imak przy swojej tokarce i bardzo sobie chwalę.Docisk oprawki mimośrodem, trzyma bardzo pewnie. Ze względu na konstrukcję - doskonała powtarzalność
zamocowania. Moim zdaniem wiele solidniejszy niż multifix z którego też miałem okazję korzystać.
Doskwiera mi tylko mała ilość oprawek na noże, a nigdzie nie mogę znaleźć
tego modelu. Może masz ich nadmiar ?
Pozdrawiam.
Tomek.
Ja mam tego typu imak przy swojej tokarce i bardzo sobie chwalę.Docisk oprawki mimośrodem, trzyma bardzo pewnie. Ze względu na konstrukcję - doskonała powtarzalność
zamocowania. Moim zdaniem wiele solidniejszy niż multifix z którego też miałem okazję korzystać.
Doskwiera mi tylko mała ilość oprawek na noże, a nigdzie nie mogę znaleźć
tego modelu. Może masz ich nadmiar ?

Pozdrawiam.
Tomek.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Złom to z pewnością nie jest, jeśli wielkość jest odpowiednia to dobra oferta. Problemem może być jak opisał kolega Tomek, zdobycie odpowiedniej ilości dodatkowych kostek, bo to właśnie jest jedna z zalet imaków szybkomocujących w ogóle, że każdy często mocowany nóż ma swoja oprawkę z ustawioną osią.

Jeśli możesz zdobyć więcej kostek (dwie to o wiele za mało aby było rozsądnie opłacalne) a cena jest dobra, to rodzaj konstrukcji nie gara roli, o zaletach przekonasz się sam.
Tylko jak mówię, dostępność zamienników.

Jeśli możesz zdobyć więcej kostek (dwie to o wiele za mało aby było rozsądnie opłacalne) a cena jest dobra, to rodzaj konstrukcji nie gara roli, o zaletach przekonasz się sam.
Tylko jak mówię, dostępność zamienników.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
To kiepsko... Ja mam 5 (w tym dwa mors"a) i szału nie ma.misiek18lo pisze: oprawka jest tylko jedna.
Albo na półeczkę i niech czeka na tokarkę, albo na tutejszą giełdę...
Na złom wyrzucić - musiałbyś się z tego wyspowiadać - ciężki grzech i okrutna pokuta

Nie ukrywam, że na oprawkę bym się skusił, jeżeli oczywiście wymiar stosowny...

Pozdrawiam.
Tomek.