Kurs StartCNC

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
darek1057
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2

Kurs StartCNC

Post napisał: darek1057 » 27 kwie 2011, 18:49

Witam w najbliższym czasie zamierzam zapisać się na kurs Obsługa i Programowanie obrabiarek CNC w firmie StartCNC.
Proszę o poradę w wyborze miejsca odbycia kursu a mianowicie z tego co mi wiadomo Lepsze jakość szkolenia jest w Dąbrowie Górniczej niż w Gdańsku czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat ?? Mieszkam w Gdańsku więc nie bardzo chce mi się jechać pod Katowice :-) ale jeżeli warunki szkolenia są lepsze ( chodzi tu również o obrabiarki ) bo cena nie ma znaczenia nawet w gdańsku jest drożej :-). Jeżeli zna ktoś lepszą firmę proszę o podanie linka i opinie :-) pozdrawiam :-)

Tagi:

zbiraz
Posty w temacie: 1

Post napisał: zbiraz » 28 kwie 2011, 09:11

Witam

Obrabiarki to 2 "stołowe" szkoleniówki więc nie spodziewaj się szkolenia na hali z konwencjonalnymi maszynami. Obrabiarki mają sterowanie MACH3 (o ile dobrze pamiętam). Są małe, ale funkcjonalne, więc programy działają. Można się też nauczyć ustawiania narzędzi na materiale obrabianym.
Samo szkolenie ok, jeśli nie Miałeś styczności z CNC. Czyli są to podstawy programowania, przynajmniej tak było wcześniej.
Prowadzący dobrze tłumaczy i w razie potrzeby powtarza do skutku ;)

Różnica ceny może wynikać z kosztów transportu, noclegów czy wynajęcia sali na szkolenie (ja byłem w Krakowie).
Po szkoleniu dostajesz certyfikat i kupę notatek, prezentacji czy innych informacji o różnych sterownikach.

Nie miałem kontaktu z innymi firmami szkoleniowymi, ale tę oceniam na b. dobrą i polecam. Zależy czego oczekujesz od tego kursu.

Pozdrawiam

Autor tematu
darek1057
Posty w temacie: 2

Post napisał: darek1057 » 28 kwie 2011, 17:49

Zamierzam nauczyć się właśnie podstaw CNC gdyż chciałbym rozwijać się w tym temacie. W lipcu odbywam praktyki na frezarce sterowanej numerycznie i mam nadzieje że te szkolenie wyjaśni mi wiele nurtujących mnie pytań oraz jak wiadomo ułatwi zrozumienie tematu. Jak wiadomo kto nie ryzykuje ten nie ma wiec warto spróbować. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”