Tokarka .... i nic więcej nie potrzeba.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Tokarka .... i nic więcej nie potrzeba.
Kiedyś się mówiło:
"Kto ma owce ten ma co chce"
Wydaje mi się, że w podobnej sytuacji jest każdy użytkownik tokarki. Wystarczy nieco pomyślunku i mamy to co chcemy:
Może jeszcze jakieś inne przykłady ktoś znajdzie?
"Kto ma owce ten ma co chce"
Wydaje mi się, że w podobnej sytuacji jest każdy użytkownik tokarki. Wystarczy nieco pomyślunku i mamy to co chcemy:
Może jeszcze jakieś inne przykłady ktoś znajdzie?
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Ostanio byłem zmuszony wiercić otwory pod gwinty w arkuszach blachy 1200x110mm grubośc blachy 10mm. Trzeba było się w wiercić właśnie w wymiar 10. Tokarka okazała się idealna do tego celu. Zamiast imaka nozowego imadło, we wrzeciono uchwyt wiertarski na stozku. Było zabawy z ustawieniem detalu ale 20 otworów tak wykonałem i wszystkie wyszły idealnie. Mam nawet foto z tego wiercenia, jutro postaram się zamieścic.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Żonie też coś się należy. Link do filmiku z pierwszego postu wziąłem ze strony, na której gość opisuje jak doszło do tak nietypowego wykorzystania tokarki. Mieli do przerobienia dużo mięsa. Goście się zwalali czy coś takiego. Ledwo zaczęli przerabiać a już rozleciała się maszynka do mięsa tak, że ręcznie się nie dało pracować. Żona cała w spazmach, rozpacz ogólna, to gość wziął się za myślenie a potem do roboty no a na koniec sfilmował. Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele do rozwoju techniki wnoszą kobiety!
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.