Panorama Paryza
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Albo ja sie pomyliem , albo system wariuje. Wydawalo mi sie, ze odpowiadam w innym watku?! 
J.

J.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 14:35 przez oprawcafotografii, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Sprawdzilem na paru innych komputerach u siebie i u znajomych i dziala. Moze recznie wpisz adres bez ostatniej czesci, tej: /index/en.html. u mnie to tez dziala, to co brakuje zostaje dopisane automatycznie.
Bardzo interesujace sa opisy powstawania tej panoramy. Imponujaca jest dokladnosc zlozenia tysiecy zdjec i prawie zupelny brak typowych znieksztalcen widocznych w innych prezentacjach tego typu.
Przed kilku laty zaczalem rysowac glowice do statywu pozwalajaca na obracanie w poziomie i pionie ciezkiego aparatu (Fuji 680 GXII) dookola srodka optycznego obiektywu, zrobilem nawet kilka prototypow/modeli ze spienionego PCV i ostatni nadaje sie do urzeczywistnienia ale brak czasu itp. zatrzymaly ten projekt. Bylo to jeszcze przed ,,odkryciem" tego forum, teraz moznaby z pomoca kolegow wyposazyc glowice w silniki krokowe i odpowiedni uklad sterujacy.
Pozdrawiam
AndrzejJS
Bardzo interesujace sa opisy powstawania tej panoramy. Imponujaca jest dokladnosc zlozenia tysiecy zdjec i prawie zupelny brak typowych znieksztalcen widocznych w innych prezentacjach tego typu.
Przed kilku laty zaczalem rysowac glowice do statywu pozwalajaca na obracanie w poziomie i pionie ciezkiego aparatu (Fuji 680 GXII) dookola srodka optycznego obiektywu, zrobilem nawet kilka prototypow/modeli ze spienionego PCV i ostatni nadaje sie do urzeczywistnienia ale brak czasu itp. zatrzymaly ten projekt. Bylo to jeszcze przed ,,odkryciem" tego forum, teraz moznaby z pomoca kolegow wyposazyc glowice w silniki krokowe i odpowiedni uklad sterujacy.
Pozdrawiam
AndrzejJS
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Witaj robal43, mozna powiedziec ze jestes uciazliwy 
Moze sprobuj wpisac w jakims szukaczu (osobiscie nie uzywam gogli z zasady, nie lubie ich nachalnosci, uzywam stara AltaViste) ,,paris-26-gigapixels" i otrzymasz pelno linkow, ktorys na pewno u Ciebie zadziala.
Zycze milych Swiat (jeszcze trwaja!) i pozdrawiam serdecznie.
Andrzej
P. S.
A tu jeszcze cos, http://www.yosemite-17-gigapixels.com/G ... epZoom.htm
Na samym szczycie tej wielkiej skaly widac faktycznie ludzi!!! Po zblizeniu oczywiscie.

Moze sprobuj wpisac w jakims szukaczu (osobiscie nie uzywam gogli z zasady, nie lubie ich nachalnosci, uzywam stara AltaViste) ,,paris-26-gigapixels" i otrzymasz pelno linkow, ktorys na pewno u Ciebie zadziala.
Zycze milych Swiat (jeszcze trwaja!) i pozdrawiam serdecznie.
Andrzej
P. S.
A tu jeszcze cos, http://www.yosemite-17-gigapixels.com/G ... epZoom.htm
Na samym szczycie tej wielkiej skaly widac faktycznie ludzi!!! Po zblizeniu oczywiscie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Hehe no uśmiałem się z tych komentarzy ale ok nie będe już uciążliwy
kolego diodas1, jestem cierpliwy .. ale do czasu
z mojej strony koniec tematu

kolego diodas1, jestem cierpliwy .. ale do czasu

z mojej strony koniec tematu

Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)