karabin ;O

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
hakorgon
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3

karabin ;O

Post napisał: hakorgon » 16 lis 2009, 16:10

Witajcie Koledzy znowu troszkę pozanudzam. jakiś dzień temu znajomy podżucił mi pomysł aby zrobić karabin nie jest to banalna sprawa. jako że troche siedziałem w karabinach typu asg wiem co mają w środku :) nie twierdze że to nie możliwe ale co koledzy o tym myślicie miał bym na myśli coś takiego

http://www.specshop.pl/product_info.php ... ts_id=5363

szkoda tyle kasy na to jeżeli fakt może dać się to samemu zrobić :)

" Wszystko da się zrobić tylko trzeba chcieć "

marcin francus
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: marcin francus » 16 lis 2009, 20:42

hmmm
fajne to jest
wyglada powaznie
M.

MTM
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

Post napisał: MTM » 16 lis 2009, 22:35

dobra dobra to asg będzie :D

mój kumpel pracował w radomskim łuczniku włąsnie przy produkcji broni ale prawdziwej i z tego co udało mi sie dowiedzieć z rozmowy z nim to bardzo trudno bedzie,
pierwsze to materiały jakie bedziesz stosował, nawet avanti chyba nie pomoże w znalezieniu takich, dalej doświadczenie opowiadał ze goście prostowali lufy tylko jak było słońce nie ma słońca jest przerwa (jakoś nastawiali-prostowali na zwykłym kancie albo rurce i partrzyli w słońce przez coś i szukali gdzie sie światło załamuje tam krzywili i tak do skutku)
juz kiedyś myślałem jak szybko sie dorobić i doszedłem do wniosku ze lepiej jest produkowac tłumiki na początek bo łatwiejsze w produkcji i nie ma konkurencji, w polsce z tego co wiem to obowiązuje zakaz ich sprzedaży tylko jakieś tam służby specjalne mają pozwolenie,
duzo dowiesz sie idąc na strzelnice (taką prawdziwą gdzie gośc który to prowadzi naprawde to lubi, polecam w radomiu przy kole sokół, kiedyś pod politechniką była taka, gośc sie znał na rzeczy i widać było ze to lubił bo aż chciałeś iśc tam i postrzelać) od instruktorów sie dużo dowiesz, jest troche lektury dostepnej na temat produkcji, nie bedziesz miał napisane co jak zrobić ale co do czego służy i mozna dużo schematów znaleźć jak broń jest rozłożona co do śrubki jak klocki, tylko poskładać,
mysle ze nie bedzie łatwo ale moze sie udać z celnością bedą problemy na bank ale to gownie wina materiałów jakie bedziesz musiał zastosować z braku odpowiednich, nawet ruskie w pepeszy miały z tym problem, ze stodoły w pole trafisz ale z pola w stodołe juz ciężej,
jak coś ci sie uda to ja badzo jestem ciekaw efektu końcowego, chętnie bede śledził twoje postępy bardzo ciekawy temat kolega założył. pozdrawiam i zycze powodzenia:)

mi sie taki mażył cudo, mozna tym zestrzelić śmigowiec, przebija pancerz do kilkunastu milimetrów, ogólnie za***isty ale legalny tylko w teksasie,

"no zobaczcie go tryska życiem i spermą a tu Bóg mu rozumu nie dał ..."

Autor tematu
hakorgon

Post napisał: hakorgon » 16 lis 2009, 23:00

m 82 barrett no tak przebija ściany jego celność sięga 6km itd itd. mnóstwo zalet i brzydki wygląd ;P ale co tam wygląd w porównaniu do osiągów :) he he tzn tak ja chce tylko asg bo nie zrobię tym nikomu większej krzywdy ( choćby przypadkowo ) co do celności to mam nadzieje kupić lufkę chodzi mi o wykonanie samego korpusu osłon i tym podobnych dupereli
zamierzam użyć aluminium i generalnie je frezować. gear boxa bądź mechanizm sprężynowy lufkę cylinder i te sprawy można dostać niemal wszędzie będę chciał stopniowo kupować częsci najpierw za psie pieniądze od ruska plastiki czy będą pasować a potem marui chcę z tego wycisnąć ile się da dokładność i celność

np. :
http://sklep.airsoftguns.pl/ albo
http://www.specshop.pl/ albo
http://www.taiwangun.com/ bądź
http://asgshop.pl/sklep/

sklepów jest sporo te 4 które podałem to najbardziej prestiżowe w Polsce no jest jeszcze niebotycznie droga i wcale nie tak dobra militaria.pl.
największym problemem jest to że nie mam zwymiarowanych choćby rysunków części żeby rozrysować je w Auto cadzie. na tą obecną chwilę jestem w 1 fazie mianowicie fazie marzeń :P wybieram jaka replika co i jak
potem faza projektu no i ostatnia faza wykonania jak się uda ogłoszę się rusznikarzem^^

Jestem pełen dobrych nadziei pokładanych w tym projekcie myślę że jest to do zrobienia może nie z dokładnością " tokyo marui " ale kto wie kto wie może nawet tak się uda

więc myślmy narazie dalej

Pozdrawiam Maciej

PS w asg nie zabrakło też barretta :) http://www.specshop.pl/product_info.php ... ts_id=5649

na całe szczęście do teksasu się nie wybieram :D bał bym się wyjść z domu z resztą ściany dla tej broni to nie problem :P

http://www.john-tom.com/AirsoftPaintbal ... caBrowning <--- chyba ktoś mnie już uprzedził :(

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 17 lis 2009, 18:16

W sumie to kupujesz za naprawdę niewielkie pieniądze replikę - na naboje hukowe i...

No właśnie. Przerabiając ją na naboje ostre, a to da się zrobić, narażasz się na to, iż twoja kariera życiowa szybko się zakończy. Na broń to trzeba mieć pozwolenie, a uwierz mi, nie wiesz, który z twoich kolegów dostaje "kieszonkowe" od wujków w mundurkach. To się nazywa "praca wywiadowcy".

Chcesz, baw się w mechanikę precyzyjną, ale nie polecam akurat tego fragmentu, jaki sobie wybrałeś. W końcu bez doświadczenia najprawdopodobniej jedynie krzywdę jesteś w stanie zrobić sobie, albo innym. Konstrukcja broni, to przede wszystkim materiały, ale i odpowiednia obróbka. Czym wykalibrujesz lufę, zrobisz gwint? Jak dopasujesz (pasowania naprawdę dokładne) zamek? Ponieważ nie wierzę, że ci się uda, radziłbym zmienić zainteresowania. W końcu i tak strzelać można legalnie w zasadzie jedynie na strzelnicy, a tam z samopałem raczej nie pójdziesz.

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: KAJOS » 17 lis 2009, 18:33

jasiu..., - tu mowa o ASG :mrgreen:
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

Autor tematu
hakorgon

Post napisał: hakorgon » 17 lis 2009, 22:44

po 1 z kąt wiesz " Jasiu " czy nie jestem w stanie dopasować zamka tu masz racje ale z kąt mogłeś to wiedzieć ? nie oceniaj książki po okładce. a po 2 jak kolega KAJOS wspomniał tu jest mowa o IMWYŁĄCZNIE ASG. NIC POZATYM

Awatar użytkownika

Bri
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)

Post napisał: Bri » 18 lis 2009, 06:58

"z kąt" ???

ALe żeby nie było że offtopuje: to przecierz "na perwszy strzał" wcale nie musi mieć takiej super wypasionej repliki strzelającej z dokładnością centymetra na 100 metrów. Powinien spróbować, poeksperymentować, na pewno pierwsze egzemplarze będą dalekie od doskonałości ale ja bym w ten sposób do tego podszedł nastawiając się że zaczynając od zera dopiero powiedzmy piąta próba będzie w stanie poprawnie strzelać. Nikt tu nie mówi o super zaawansowanych rozwiązaniach. Krok po kroku i do celu.

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel

pawlumet
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Post napisał: pawlumet » 25 gru 2009, 21:43

hakorgon.
Zrezygnuj z tematu, nie warto poświęcić kilka lat rozłąki z rodziną i bliskimi.
Jestem w zarządzie klubu strzeleckiego w w-wie /Z.K.S./ i wiem czym grozi wyprodukowanie broni lub jej zasadniczych części.
Wierz mi, nie warto!!
Jeżeli interesuje Cię temat, to wejdż na stronę - bron.iweb.pl
tam znajdziesz wszystko co Ciebie interesuje.
Jeśli chcesz więcej informacji na temat posiadania broni bez zezwolenia, to zapraszam na pw. / nie tylko "wiatrówki"/zgodne z ustawą o broni i amunicji.
Koncesję na produkcję broni wydaje M.S.W.
Zamknij kolego temat, bo forum jest monitorowane.

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: KAJOS » 25 gru 2009, 22:29

pawlumet pisze:Jestem w zarządzie klubu strzeleckiego w w-wie /Z.K.S./ i
nie wiem co to ASG a MG41 to tez pewnie to samo ...
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”