Co lata po moim niebie
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 28
Co lata po moim niebie
Tak ostatnio sobie wpadłem na taką stronę gdzie można zobaczyć co i gdzie leci nad głową w czasie rzeczywistym
https://flyradar24.eu/radar-lotow/
nawet można popatrzeć na drony zwiadowcze nad Ukrainą czy morzem czarnym choć u nas też się dzieje sporo
https://flyradar24.eu/radar-lotow/
nawet można popatrzeć na drony zwiadowcze nad Ukrainą czy morzem czarnym choć u nas też się dzieje sporo
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Re: Co lata po moim niebie
Cała ta stronka występuje również w formie aplikacji na smartfony. Mam i korzystam, często sprawdzam co lata w mojej okolicy, zwłaszcza ostatnio, kiedy w Rzeszowie często ląduje dużo wojskowych samolotów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
lotów wojskowych to nie widać bo ich sygnatury są tajne ale widać loty zwiadowcze ,dronów czy samolotów usa army zwiadowczych a też śmigłowców wojskowych też .
Dodane 1 minuta 52 sekundy:
Choć to tylko ciekawostka to sporo tego lata nad głową nie licząc ile to paliwa i tlenu spala .
Dodane 1 minuta 52 sekundy:
Choć to tylko ciekawostka to sporo tego lata nad głową nie licząc ile to paliwa i tlenu spala .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
A samochody to nie spalają? A paczki z aliexpress to się same dostarczą ? 
W czasach trochę przed internetowych dorwałem program pokazujący przeloty satelit. Trochę się tego oglądało tuż po zachodzie słońca. Gdy było już ciemne niebo. Ale satelity było rozświetlane przez słońce niczym gwiazdy. I zapieprzały po niebie jak szalone

W czasach trochę przed internetowych dorwałem program pokazujący przeloty satelit. Trochę się tego oglądało tuż po zachodzie słońca. Gdy było już ciemne niebo. Ale satelity było rozświetlane przez słońce niczym gwiazdy. I zapieprzały po niebie jak szalone

-
raczej z prędkością od 24 - 36tyś na godzinęstrikexp pisze: I zapieprzały po niebie jak szalone

-
A w temacie nad głową cisza a u sąsiadów RRR7214 orką nieba robi pod Kijowem.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Na tej stronce można filtrować samoloty wojskowe: https://globe.adsbexchange.com/
Oczywiście tylko te, które chcą być widoczne. Np widać jak co jakiś czas tankowce nad Polską krążą. Można też podejrzeć samoloty rozpoznawcze latające nad Ukrainą- Brytyjczycy raz po raz tam kogoś wysyłają. Transpondery mają włączone na pewno celowo, aby wszyscy widzieli że on tam się w powietrzu znajduje.
Oczywiście tylko te, które chcą być widoczne. Np widać jak co jakiś czas tankowce nad Polską krążą. Można też podejrzeć samoloty rozpoznawcze latające nad Ukrainą- Brytyjczycy raz po raz tam kogoś wysyłają. Transpondery mają włączone na pewno celowo, aby wszyscy widzieli że on tam się w powietrzu znajduje.
-
pewne rzeczy są widoczne inne już nie na to my przeciętni zjadacze chleba już nie mamy wpływu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
To ja się dorzucę do tematu, jak lata to, co lata. A konkretnie http://avherald.com/
Na stronie są ujęte zdarzenia lotnicze, kto się zderzył z ptakiem, komu kopciło się w kabinie. Dla fanów latania całkiem ciekawa lektura.
Na stronie są ujęte zdarzenia lotnicze, kto się zderzył z ptakiem, komu kopciło się w kabinie. Dla fanów latania całkiem ciekawa lektura.