Może nie jestem aktywnym użytkownikiem tego forum ale wiernym i długoletnim czytelnikiem;) ale nie o tym sprawa. Mam problem z tranakcja olx. Zabrałem się na poważnie za budowę maszynki i takie kwiatki. Kupiłem profil od Pana Adriana z olx który nie chciał sprzedać 102cm jako że to towar najwyższej klasy, idealny i docina co 0.5m. Więc myślę ok może być kupię 1.5m przytnę ile mi potrzebne i reszta zostaje mi na solidną oś Z. Zawarliśmy transakcje na 600pln z przesyłką(to propozycja sprzedającego). Profil dotarł i tu się problemy zaczynają. Przyjechało 140cm jeden koniec odcięty chyba siekierą. Na dodatek powiercony na wylot co zdecydowanie utrudnienia mi wykorzystanie tego profila. Składam reklamacje u sprzedawcy ale on czyje się że jest ok, pisze że otrzymałem 10 procent rabatu i dziury to nie problem. Dla mnie niestety to problem. Na dodatek jak można mówić o rabacie jak nawet nie mam pełnego wymiaru(niecałe 140cm). Nie jestem w stanie wykorzystać pozostałego odcinka za krótki. Po tym Pan już się nie odzywa a ja się czuję jakbym dostał odpad a nie pełnowartościowy produkt. Wrzucam link do ogłoszenia może ktoś tego człowieka zna https://m.olx.pl/oferta/profile-konstru ... ElFso.html . Doradzacie co w takiej sytuacji?