Obudowa plastikowa
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Obudowa plastikowa
Jak "odświerzyć" pobrudzoną, zniszczoną obudowę plastikową jakiegoś urządzenia? zacząłem szorować papierem ściernym ale sa straszne rysy, idzie to jakoś wypolerować?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Obudowa plastikowa
pasta do zebow z mikrogranulkami czy co tam ostatnio wymyslili.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jaki miałeś ten papier?
Spróbował bym wodnym 2000, albo jakąś pastą Tempo... lub pastą o polerowania reflektorów plastikkowych.
Też się powinna nadać, kiedyś mocno porysowane szkiełko w zegarku tak uratowalem
Spróbował bym wodnym 2000, albo jakąś pastą Tempo... lub pastą o polerowania reflektorów plastikkowych.
bartuss1 pisze:pasta do zebow
Też się powinna nadać, kiedyś mocno porysowane szkiełko w zegarku tak uratowalem
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Widziałem raz magika, który do odświeżenia plastikowej obudowy używał opalarki. Nadtapiał powierzchnię tworzywa i rysy znikały. Ale to był magik, sam nie zdecydował bym się na podobne eksperymenty, choć on odniósł naprawdę niesamowity efekt. Trzeba po prostu bardzo kontrolować, żeby tylko sama powierzchnia lekko się zrobiła plastyczna. Jeszcze raz podkreślam, ja bym nie potrafił.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Takie rzeczy robi aceton, ale trzeba mieć w tym wprawę. A tak na 100% to jak masz w okolicy jakiś zakład produkujący okna lub drzwi to oni mają fajne środki do czyszczenia oraz całą paletę kolorów w markerach przeznaczonych do plastiku. Miałem okazję widzieć jak takie środki działają, po przetarciu 10-15 letniego okna wyglądały jak nowe. Nie wiem czy do danego koloru mają oddzielny specyfik czy jeden do wszystkich.