Uwaga na oszustów na forum!
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Uwaga na oszustów na forum!
Właśnie otrzymałem prywatną wiadomość o takiej treści:
MOJA DAROWIZNA DLA CIEBIE,
Nazywam się Dobi Kablan, mam 67 lat. starzejąca się wdowa cierpiąca na długotrwałą chorobę. Jestem obecnie przyjęty do szpitala tutaj, w Abidżanie cote d 'Ivore, mam pewne fundusze, które odziedziczyłem po moim kochającym mężu, panu Kablanie Philipie Kwota (5 milionów dolarów USD), którą zdeponował w jednej z izb rozliczeniowych Tutaj w cote d'ivore i potrzebuję uczciwej i bogobojnej osoby, która ma ludzkie uczucia, że może przeznaczyć te fundusze na Boże dzieło, a 15% wszystkich funduszy zostanie przeznaczone na wasze współczucie za wykonanie tego dzieła Bożego. Widziałem Twój e-mail z Internetu i postanowiłem się z Tobą skontaktować. Proszę, jeśli mógłbyś wykorzystać te fundusze na dzieło Pana, odpowiedz mi uprzejmie.
Niech łaska naszego Pana, miłość Boga i słodka społeczność Ducha Świętego, będą z wami i waszą rodziną. Amen.
Siostra pielęgniarka pracująca w tym szpitalu pomogła mi napisać tę wiadomość, bo tracę siły z każdą minutą dnia. Potrzebuję od Ciebie tylko modlitw. Jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną, aby uzyskać więcej informacji
Oto mój e-mail: mój prywatny e-mail ([email protected])
Twoja siostra w Panu.
Pani Dobi Kablan
Jeśli ktoś nie wie, jak wygląda oszustwo na spadek, polecam lekturę: https://ostrzegamy.online/policja-ostrz ... na-spadek/
MOJA DAROWIZNA DLA CIEBIE,
Nazywam się Dobi Kablan, mam 67 lat. starzejąca się wdowa cierpiąca na długotrwałą chorobę. Jestem obecnie przyjęty do szpitala tutaj, w Abidżanie cote d 'Ivore, mam pewne fundusze, które odziedziczyłem po moim kochającym mężu, panu Kablanie Philipie Kwota (5 milionów dolarów USD), którą zdeponował w jednej z izb rozliczeniowych Tutaj w cote d'ivore i potrzebuję uczciwej i bogobojnej osoby, która ma ludzkie uczucia, że może przeznaczyć te fundusze na Boże dzieło, a 15% wszystkich funduszy zostanie przeznaczone na wasze współczucie za wykonanie tego dzieła Bożego. Widziałem Twój e-mail z Internetu i postanowiłem się z Tobą skontaktować. Proszę, jeśli mógłbyś wykorzystać te fundusze na dzieło Pana, odpowiedz mi uprzejmie.
Niech łaska naszego Pana, miłość Boga i słodka społeczność Ducha Świętego, będą z wami i waszą rodziną. Amen.
Siostra pielęgniarka pracująca w tym szpitalu pomogła mi napisać tę wiadomość, bo tracę siły z każdą minutą dnia. Potrzebuję od Ciebie tylko modlitw. Jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną, aby uzyskać więcej informacji
Oto mój e-mail: mój prywatny e-mail ([email protected])
Twoja siostra w Panu.
Pani Dobi Kablan
Jeśli ktoś nie wie, jak wygląda oszustwo na spadek, polecam lekturę: https://ostrzegamy.online/policja-ostrz ... na-spadek/
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Uwaga na oszustów na forum!
Hej.
Ale o co chodzi ?
Starzejąca się wdowa został przyjęty do szpitala - cóż w tym dziwnego ?
A moja lubić takie wiadomości !
Moja kolekcjonować .
Już moja dostawać od Murzyn i Chińczyk .
A tak poważnie - jak trzeba mieć zryty beret żeby odpisywać ?
Moja pozdrawiać.
Ale o co chodzi ?
Starzejąca się wdowa został przyjęty do szpitala - cóż w tym dziwnego ?

A moja lubić takie wiadomości !
Moja kolekcjonować .
Już moja dostawać od Murzyn i Chińczyk .
A tak poważnie - jak trzeba mieć zryty beret żeby odpisywać ?
Moja pozdrawiać.
Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Pewnie większość dostala. Swoją drogą przekręt znany od lat a i tak ciągle ludzie wysyłają tego typu wiadomości. Chyba się w takim razie opłaca (?)
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Kol. jasiu...
To lepiej spełnij jej prośbę, tylko to ci pozostało. Po tym jak poinformowała Cię ile dostała spadku to jedyne co możesz zrobić, cytuje
" Potrzebuję od Ciebie tylko modlitw"
to się pomódl i nic więcej nie rób.
A tak na marginesie to ten debil - i tu proszę administratora o nie wycinanie/skracanie mojej wypowiedzi - powinien najpierw się zastanowić. Zastanowić dlaczego ubliża ludziom po to aby "wyrwać od nich kasę". Takie g-wniane chwyty stosują albo degeneraci albo chińczycy, indonejzyczy, ukraińcy lub rosjanie.
robert
To lepiej spełnij jej prośbę, tylko to ci pozostało. Po tym jak poinformowała Cię ile dostała spadku to jedyne co możesz zrobić, cytuje
" Potrzebuję od Ciebie tylko modlitw"
to się pomódl i nic więcej nie rób.
A tak na marginesie to ten debil - i tu proszę administratora o nie wycinanie/skracanie mojej wypowiedzi - powinien najpierw się zastanowić. Zastanowić dlaczego ubliża ludziom po to aby "wyrwać od nich kasę". Takie g-wniane chwyty stosują albo degeneraci albo chińczycy, indonejzyczy, ukraińcy lub rosjanie.
robert
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
a pedały to nie, bo oni teraz muszą wieszać tablice w Zakrzówku i za to dostają pieniądze. Nie wiem od kogo dostają, ale za darmo chyba tego nie robią, w końcu taka tablica też kosztuje. Nie ważne, ważne, że czasu na podobnie numery zwyczajnie nie mają. https://www.dziennikwschodni.pl/krasnik ... 75103.html
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
@kubus838 komu ubliżył? Debil to prędzej ktoś kto się na to natnie. Chociaż czasami nawet najbardziej wyedukowanych może rutyna i dobra manipulacja zgubic.
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe