"niedawno pytałes o krokowce i stosowanie hybryd, wiec pojęcie masz zapewne niewielkie na temat konstrukcji nie tyle napędów co samych maszyn, a pracując jako guzikowy na okumie czy innym harnasiu to juz twoje tzw doświadzenie, ale nie ublizaj ludziom, ktorzy w wymyslaniu maszyn siedzą wiećej jak 10 lat, odpowiadają na miliony telefonów, tłumacza klientom jak to obslużyc, pokazują myki, nowe rozwiązania itd, jednym słowem troche pokory i nie cwaniakuj."
Nie wiem czy się śmieć czy płakać ole OK.
Pytałem czy "Czy serwonapędy (krokowe) hybrydowe są warte swojej ceny czy nie warto się nimi interesować." i z tego pytania wywnioskowałeś że "wiec pojęcie masz zapewne niewielkie na temat konstrukcji nie tyle napędów co samych maszyn," GRATULACJE ZBŁAŹNIŁEŚ SIĘ PIĘKNIE

Według twojego myślenia pilot F16 który zada pytanie na forum modelarskim czy tam jakiś silnik o pojemności 10cm3 uniesie mu model samolotu w powietrze jest totalnym amatorem i co najwyżej może guzik w F16 naciskać a nie latać.
"a pracując jako guzikowy na okumie czy innym harnasiu to juz twoje tzw doświadzenie"
Ty pewnie byś nawet nie wiedział który guzik nacisnąć na OKUMIE i sprzedaj tą kryształową kulę bo Ci brednie pokazuje bo Ty pewnie jadłeś własną kupę jak ja programowałem pronuma.
"ale nie ublizaj ludziom, ktorzy w wymyslaniu maszyn siedzą wiećej jak 10 lat"
A komu ja ubliżyłem (poza tymi którzy mnie bez podstaw atakują) ??? PYTAM KOMU DO .URWY .NĘDZY !!!
I znam takiego jednego który od 20 lat wymyśla Perpetuum mobile i wiesz co ? jeszcze nie wymyśli żadnego

" jednym słowem troche pokory i nie cwaniakuj."
Proszę podaj mi przykład w którym cwaniakuje tak ja Ty cyt: "a pracując jako guzikowy na okumie czy innym harnasiu to juz twoje tzw doświadzenie"
I POZWÓL ŻE CIĘ ZACYTUJE "widziałem kiedys w jakimś programie przyrodniczym takie żaby co się nadymaly żeby odstraszyc przeciwnika" TAK SIĘ WŁAŚNIE ZACHOWAŁEŚ

kamar
Ależ tak mam małe czy tam średnie pojęcie o amatorskich/garażowych maszynach pełna zgoda dlatego zadawałem te pytania tu na forum.
Ale za to mam pojęcie jak wyglądają maszyny przemysłowe, nie tylko duże ale i małe jak jakieś HAASy i te z przed 30 lat i te obecne.
A przecież wy traktujecie tamta jako maszynę PRZEMYSŁOWĄ i o przemysłowych zastosowaniach płyt granitowych piszemy CZYŻ NIE ?
I dla jasności mnie nie obchodzi co i jak robi ONRED czy tam gaspar ja dyskutuje o zaletach i wadach zastosowania płyty granitowej we frezarce więc może skupmy się na tym a nie na atakowaniu mnie.